Man (28) die overleed aan zomerbar werd geduwd door onbekende: “We willen dat dader gestraft wordt”

© ptb

© ptb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Langemarkenaar Frederic Verhelst (28), die overleed op de laatste avond van zomerbar Le Jardin in Langemark, zou gestorven zijn door een val in de Diksmuidestraat, op een honderdtal meter van de uitgang van bar. De jongeman werd geduwd.

Thijs Pattyn

“Die val moet rond 2.15 uur gebeurd zijn na de laatste avond van onze pop-upbar, maar ik heb het zelf niet gezien”, vertelt Rik Ostyn, mede-organisator Le Jardin. “Ik stond aan de uitgang en werd erbij geroepen omdat de man niet meer bewoog. Hij ademde wel nog en was precies in een diepe slaap beland. Er waren op dat moment weinig zichtbare verwondingen. Ik belde meteen de hulpdiensten. Er waren geen camera’s op die plaats.”

Dader nog niet geïdentificeerd

Frederic had een hersentrauma en dat is hem uiteindelijk fataal geworden. “Het gaat om een kwalijke val”, klinkt het bij het parket. “Er waren drie personen aanwezig toen het slachtoffer ten val kwam. De twee anderen zijn geïdentificeerd en ondertussen ook al ondervraagd. Er is een wetsdokter aangesteld. Het onderzoek loopt.”

“Wij hoorden van twee vrienden, die erbij waren en verhoord zijn, dat een derde onbekende man Frederic achterover duwde”, vertelt Arno (18), de broer van Frederic. “Volgens de dokters moet het een harde duw geweest zijn om zulke verwondingen te veroorzaken. We hopen dat de dader zichzelf aangeeft en dat politie en gerecht er alles aan doen om hem te vinden. We willen dat de dader gestraft wordt.”

Frederic was pas enkele maanden verhuisd met zijn vriendin naar hun nieuw huis aan de Cayennestraat in Langemark. “Hij is er drie jaar lang bijna elke dag komen werken”, aldus een buurtbewoonster. “En trots dat hij was op zijn huis. Jammer dat hij er amper van heeft kunnen genieten. Dat is een doodbraaf koppel.”

“Hij was de beste broer, die ik me kon inbeelden”, zegt Arno. “Woorden schieten tekort om te zeggen hoeveel ik hem zal missen. Hij stond altijd voor iedereen klaar en hij had heel veel vrienden. We besloten met de familie om zijn organen te doneren zodat zijn dood niet helemaal voor niets is geweest. Volgens de dokter kan hij zo ongeveer 32 levens redden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen