© Photo News

© BELGA

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rode Duivels bijna compleet op training: Fellaini is speelklaar, vervangt hij de geschorste Witsel?

25 Rode Duivels, onder hen vier doelmannen, werken donderdagvoormiddag in het Nationaal Oefencentrum in Tubeke hun laatste training op Belgische bodem af in de voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag tegen Bosnië-Herzegovina. Dinsdag komt Cyprus nog over de vloer in Brussel op de slotspeeldag in groep H.

Marouane Fellaini

trainde voor de eerste keer deze week mee en is dus speelklaar voor de wedstrijd van zaterdag in de heksenketel van Sarajevo. De middenvelder van Manchester United is daar een van de kandidaten om de plek van de geschorste Axel Witsel in te nemen. Youri Tielemans en Steven Defour zijn daarvoor de andere kanshebbers.

© BELGA

Romelu Lukaku sukkelt met een enkelblessure en bleef voor de vierde dag op rij binnen. De topschutter in de Premier League werkt een apart programma af en is zeer onzeker voor de wedstrijd in Bosnië. Vrijdag volgt daarover duidelijkheid, meer dan waarschijnlijk speelt Big Rom niet in Sarajevo en verschijnt Michy Batshuayi daardoor aan de aftrap. Al is Divock Origi niet kansloos. De 22-jarige spits is verlost van zijn bankzittersstatuut bij Liverpool en liet de voorbije weken bij Wolfsburg een degelijke indruk na.

Christian Kabasele is intussen aangekomen in Tubeke. De verdediger van Watford werd gisteren/woensdag opgeroepen om de geblesseerde Jordan Lukaku te vervangen. De jongste van de broers Lukaku heeft een hamstringblessure en keert terug naar Lazio om te revalideren. Voor Kabasele is het de eerste selectie in bijna een jaar. Begin november 2016 was hij er in de oefeninterland in en tegen Nederland voor het laatst bij. Toen kreeg hij een basisplaats, als vervanger van Vincent Kompany, die tijdens de opwarming geblesseerd was uitgevallen. Voor Kabasele is het tot nu toe de enige cap op de teller.