Twee minderjarigen naar gesloten instelling, voor overval op bankier

© VUM

In het onderzoek naar de overval op een gepensioneerde bankdirecteur in Dendermonde zijn in totaal zes verdachten opgepakt. Twee minderjarigen werden door de jeugdrechter in een gesloten instelling geplaatst.

De feiten gebeurden maandag iets voor 22 uur in de woning van de man aan de Vondelparklaan in deelgemeente Sint-Gillis-Bij-Dendermonde. Een groep overvallers overmeesterde de bejaarde man en takelde hem zwaar toe. De daders zouden aan de haal gegaan zijn met cash geld. Het slachtoffer, een 75-jarige man, werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft intussen al zes verdachten opgepakt. “Vier meerderjarige verdachten, mannen van respectievelijk 18, 19 en 24 jaar afkomstig uit Dendermonde en Lebbeke, werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde. Twee minderjarige verdachten werden door de jeugdrechter in Gent geplaatst in een gesloten instelling. Gelet op het geheim van het onderzoek kan er in het huidige stadium geen verdere informatie gegeven worden”, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen