© credit

Jongeren crashen tegen boom na wilde achtervolging in Genk

Woensdagnamiddag ontvluchtte een auto een politiecontrole in Winterslag. Twee verdachten konden na een achtervolging gearresteerd worden. Bij de vindplaats van één verdachte zijn verdovende middelen en cash geld teruggevonden.

Rond 14u30 merkten enkele inspecteurs op de motorfiets in Winterslag een auto met geseinde nummerplaat op. Ze maanden de bestuurder aan om te stoppen bij het kruispunt Spoorwegstraat-Noordlaan. De bestuurder vluchtte hierop aan hoge snelheid weg in de richting van de Buitenlaan. Politie CARMA zette de achtervolging in en trof even later het voertuig aan op het kruispunt Buitenlaan-Passerelstraat, gecrasht tegen een boom.

De inzittenden waren reeds gevlucht. Na een zoektocht in de wijk kon de politie twee verdachten inrekenen. Ze hadden zich opgesplitst en hielden zich schuil in een tuin. In de buurt van één verdachte werd met ondersteuning van een speurhond een hoeveelheid verdovende middelen, een aanzienlijke som geld en een gsm teruggevonden. De vluchtauto en de spullen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

De 21-jarige Genkenaar en 21-jarige man uit Overpelt werden voor verhoor meegenomen naar het commissariaat. Ze raakten niet gewond bij de crash. Een huiszoeking in de woning van een verdachte leverde geen relevante informatie op. Na het verhoren van beide verdachten besloot het parket om hen in vrijheid te stellen. Ze moeten zich ter beschikking houden voor het verdere onderzoek. Dat zal moeten uitwijzen of de gevonden spullen toebehoren aan de verdachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer