© Photo News

Tottenham en Liverpool verdelen de buit na aangenaam kijkstuk

Tottenham en Liverpool hebben elkaar in evenwicht gehouden. Na een aangename partij met veel tempo en kansen werd het 1-1 op White Hart Lane, dankzij doelpunten van James Milner en Danny Rose. Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Simon Mignolet speelden de hele partij, Divock Origi viel in.

rahe

Tottenham begon het beste aan de partij met vlotte combinaties en veel druk, maar haalde opgelucht adem toen Coutinho een niet te missen kans zag gekeerd worden door een voetveeg van Vorm. Na een tiental minuten pakte Liverpool het commando over en Tottenham kreeg het moeilijk. De snelle Mané stichtte in de rug van de defensie meermaals gevaar, maar een sterke Vorm hield hem en Coutinho van een doelpunt. Na een halfuur zakte het tempo, maar nog voor de rust was er een doelpunt. Lamela tikte onhandig Firmino onderuit, de bal ging op de stip. Milner zette zich erachter en liet Vorm kansloos.

Halfweg de eerste helft moest Tottenham overigens verder zonder Kyle Walker, die zich geblesseerd had. Vincent Janssen kwam hem vervangen, Eric Dier vulde de rechtsbackpositie op.

Gelijkmaker Rose

© Photo News

Ook na de rust bleef Liverpool in eerste instantie baas. Op een vlijmscherpe counter vond Lallana Mané, die afwerkte. De lijnrechter zag echter buitenspel van Lallana. Tottenham kreeg gaandeweg meer grip op de partij, al kon het pas na het uur dreigen. Mignolet tikte een vrije trap van Lamela over en had een sterke save in huis op een kopbal van Alderweireld. Het bleek slechts uitstel. Na een uitstekende lange bal van Alderweireld kon Dier voorzetten vanop rechts. De bal kwam in de voeten van de vrijstaande Rose, die Mignolet in de korte hoek verschalkte.

Liverpool zakte wat weg en het was Tottenham dat vol op zoek ging naar de zege. Opnieuw kon Alderweireld koppen, maar deze keer kon hij niet knikken. In de slotfase konden beide ploegen nog counteren, maar het ontbrak aan precisie in de passing. Tottenham en Liverpool verdelen zo de punten. Geen van beide ploegen schiet daar veel mee op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal