Burgemeester Verviers op matje geroepen voor Blind Getrouwd-huwelijk

© BELGA

PS-burgemeester Muriel Targnion moet zich voor het college van procureurs generaal verantwoorden voor een huwelijk dat ze afsloot tijdens “Mariés Au Premier Regard”, de Waalse versie van “Blind Getrouwd”. Het college wil horen waarom de burgemeester vindt dat ze geen schijnhuwelijk afsloot.

pom

© Blind Getrouwd

Voor de eerstejaars: “Blind Getrouwd” is een tv-programma waarin een panel van relatie-experten twee onbekende mensen samenbrengt. Ze moeten dan onmiddellijk trouwen. Officieel, dus op het stadhuis met een ambtenaar, liefst de burgemeester. Bij ons liep het programma al op VTM. Stijn en Nuria zijn zo al een jaar getrouwd. Sinds midden september brengt RTL-TVi het format op de Waalse tv.

Mail van Luik

Zopas heeft de substituut procureur des konings van Luik de raad naar de gemeentes gestuurd om niet mee te doen aan “Blind Getrouwd”. De krant La Capitale kon de hand leggen op de mail die het parket naar de burgemeesters stuurde. “Mevrouw, meneer, voor het geval jullie benaderd worden, is het goed te weten dat jullie kunnen weigeren omdat er een gevaar van wilsgebrek kan bestaan bij de kandidaten.”

Die mail is pas deze week verstuurd. Rijkelijk laat want alle opnames voor “Mariés Au Premier Regard” zijn al achter de rug en de uitzendingen lopen al op tv. Maar deze mail kan wel invloed hebben op de eventuele tweede reeks van “Mariés Au Premier Regard”.

Dat de parketten de mail ernstig menen, blijkt uit de manier waarop ze Muriel Targnion, burgemeester van Verviers aanpakken. Zij was een van de eersten om in “Mariés Aux Premier Regard” een koppel te trouwen. Aan de krant L’Avenir vertelt ze vandaag dat ze opgeroepen is door het college van procureurs generaal om dat huwelijk te gaan toelichten. “Ik word ervan verdacht een schijnhuwelijk te hebben afgesloten”, zegt ze in L’Avenir. De burgemeester is overtuigd dat ze niets verkeerd deed. “De trouwers zijn uit vrije wil voor mij verschenen. Wat zou ik dan hun huwelijk kunnen weigeren.”

De burgemeester was vandaag onbereikbaar.

Minister Geens

De discussie of burgmeesters kunnen meedoen aan het format van “Blind Getrouwd” loopt al een tijdje. Onlangs zei CD&V-justitieminster Koen Geens daarover: “Het college van procureurs-generaal moet voor alle gerechtelijke arrondissementen in ons land een standpunt innemen over huwelijken tussen twee personen die elkaar de dag zelf voor het eerst ontmoeten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen