© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

© Jozef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gepensioneerden van Boxbergheide maken uitstap naar Luik

De gepensioneerden van Boxbergheide blijven duidelijk niet onder de kerktoren zitten. Met meer dan twintig aanwezigen trokken ze naar Luik om daar het indrukwekkend nieuwe station, maar ook de vurige stad zelf te bezoeken.

Jozef Gabriels

Op een zonnige oktoberochtend stapten de senioren van de Bond van Gepensioneerden van Boxbergheide op de trein. Het station van Luik is een lust voor het oog. Ingenieur-architect Calatrava maakte er een meesterwerk van. Deze Spaanse architect is wereldberoemd. In zijn geboortestad Valencia ontwierp hij een hele reeks gebouwen in het centrum van de stad, maar hij heeft ook talloze werken in de hele wereld, vooral in Europa en Amerika. Calatrava is bekend omwille van zijn vernieuwend werk, zowel inzake vormgeving als in structuur. Aan de andere kant krijgt hij ook kritiek omdat zijn werken altijd véél duurder worden dan oorspronkelijk voorzien, hun bouwtermijn bijna altijd overschreden wordt en ze vaak veel onderhoud vergen. Ook zo in Luik. Maar het blijven wél mooie dingen.

Nadat ze het station bewonderd hadden, trokken de gepensioneerden door Luik waar ze de mooiste plekjes en de talrijke groene parkjes opzochten én heel wat trappen maakten. De lunch met typische Luikse gerechten was dan ook meer dan welkom. De namiddag werd ook heel rustig gehouden: kuieren door de gezellige drukte van het centrum en een terrasje doen in het heerlijke zonnetje. De algemene properheid in de stad viel op bij degenen die lange tijd niet meer in Luik waren geweest. De trein bracht iedereen veilig thuis en voorzitter Frans Aerts was een gelukkig man.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer