© Belga

1 / 3
thumbnail: null

Lierse zakt verder weg na trieste vertoning in Roeselare

Het gaat van kwaad naar erger met Lierse. De Pallieters gingen kansloos onderuit bij Roeselare en zakken steeds dieper weg in het klassement. Roeselare scoorde zijn twee doelpunten voor de rust via Maletic en Zolotic. Lierse slaagde er in de tweede helft niet om terug te slaan.

JoRo

Eindstand. ROESELARE 2 - 0 LIERSE

Winst op Schiervelde kon Lierse weer aansluiting doen krijgen bij de top-vier. De realiteit bleek al snel anders uit te draaien. Het team van coach Fred Vanderbiest liet zich al na enkele minuten ringeloren op een corner. Lecomte trapte, Lepicier kopte door en Zolotic werkte af.

Roeselare kreeg niet veel kansen, maar ze waren er wel. Lierse daarentegen versierde geen enkele kans. Traag, met weinig inspiratie. Je kreeg het gevoel dat de Lierenaars nog een maand konden voetballen zonder te scoren. In de blessuretijd van de eerste helft ging doelman Goris in de fout na een hoekschop. Maletic dankte hem met een tegentreffer: 2-0.

Lierse moest uit een ander vaatje tappen in de tweede helft en begon best wel met goede bedoelingen. Toch bleef het na een uur spelen bij een enkele kans via Elgabas kort na de rust. Dat was echter veel te weinig om aanspraak te maken op de benodigde punten.

Roeselare speelde zelf allerminst indrukwekkend, maar behield probleemloos de controle over de dubbele voorsprong. Elgabas en Bougrine poogden nog verwoed de eer te redden, maar Lierse zou doelpuntenloos achterblijven.

Lierse blijft zo plakken op een voorlaatste plaats met 7 punten. De kloof met de top-zes is intussen al drie punten. Een kentering kan er maar best snel komen of Lierse dreigt dit jaar niet voor de titel maar tegen de degradatie te moeten strijden.