© AP

Netflix verhoogt prijzen van abonnement: zoveel kost het voortaan voor jou

De streamingsdienst Netflix heeft zijn prijzen voor maandabonnementen verhoogd. Zowel nieuwe als bestaande klanten gaan vanaf eind november meer betalen om films en series via de dienst te bekijken.

Op het Basic-abonnement na gaan alle abonnementen in prijs omhoog. Het Standaard-abonnement, waarmee abonnees films en series in hd kunnen bekijken en op twee schermen tegelijkertijd, gaat van 9,99 euro per maand naar 10,99 euro. Het Premium-abonnement is met 2 euro gestegen. Het kost klanten van dit abonnement nu 13,99 euro om het aanbod in ultra-hd te streamen en op vier schermen tegelijk te kijken.

Klanten krijgen e-mail

Op 19 oktober krijgen Netflix-klanten een e-mail met alle wijzigingen op een rijtje, waarna ze dertig dagen de tijd hebben om de nieuwe prijzen te accepteren, het abonnement te wijzigen of op te zeggen.

Meer geld voor eigen series

Men vermoedt dat de reden van de prijsstijging de uitbreiding van de productie van eigen series is. Netflix gaf dit jaar al 6 miljard dollar uit aan series zoals Stranger Things, The Crown en House of Cards.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer