© AFP

Goud voor Kenneth Van Gansbeke en Jorre Verstraeten op Europacup judo in Saarbrücken

Twee Belgische judoka’s hebben zaterdag een gouden plak behaald op de Europacup judo in het Duitse Saarbrücken. Kenneth Van Gansbeke triomfeerde in de categorie -66kg, Jorre Verstraeten in de -60kg.

De 26-jarige Van Gansbeke, 42e op de wereldranglijst, voegt met zijn zege een tweede toernooi toe aan zijn palmares, na de Wereldbekerzege in Casablanca in 2014.

Van Gansbeke klopte achtereenvolgens de Fransman Adrien Valence (met ippon), de Duitsers Leon Philipp (met waza-ari) en Manuel Scheibel (met ippon) en de Nederlander Roy Schipper (met ippon), alvorens in de finale af te rekenen met de Duitser Lukas Vennekold (met waza-ari).

De 18-jarige Jorre Verstraeten, niet-geklasseerd op de wereldranglijst, won zijn eerste grote toernooi bij de senioren door de Duitser Franco Bartone (met ippon), de Fransman Florent Manquest (met bestraffing), de Italiaan Daniel Lombardo (met bestraffing) en, in de finale, de Nederlander Bas Koffijberg (met ippon) te verslaan.

In dezelfde categorie als winnaar Verstraeten (-60kg) verloor Joran Schildermans (geen klassement) zijn eerste partij van de Duitser Florian Pachel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer