© rr

Jeugdtrainer Schoten mag opkrassen na arrestatie voor raid op bussen Beerschot Wilrijk

Hooligan Dieter M. is niet meer welkom bij SK Schoten. De man werd woensdag opgepakt bij de huiszoekingen in het onderzoek naar de raid op supportersbussen van Beerschot Wilrijk. SK Schoten ontslaat de jeugdtrainer.

sare, jaa

Dieter M., een van de zes Antwerphooligans die sinds woensdag in de gevangenis zitten, is ontslagen als jeugdtrainer bij voetbalclub SK Schoten. “Zelfs als hij vrij zou komen, zal hij dit weekend niet naast het veld staan”, zegt Jozef Nevelsteen, waarnemend voorzitter van de voetbalclub die in derde provinciale uitkomt. “Zijn taak wordt overgenomen door een andere afgevaardigde. De daden waarbij hij betrokken raakte, zijn geen voorbeeld voor de jeugd en zijn absoluut ontoelaatbaar. Einde verhaal.”

Op sociale media krijgt de hooligan nog wel steun. “We keuren niet goed wat er gebeurd is, maar de mensen moeten ook weten dat hij een andere kant heeft als superpapa, zeer geëngageerd trainer-begeleider en duivel-doet-al bij SK Schoten. Een vriend steun je in goede en in slechte tijden”, laat een voormalig collega-délégué van de club weten.

M., in Antwerpkringen bekend bij zijn bijnaam Wacko, zou volgens verschillende bronnen een van de voortrekkers van het geweld tegen de supportersbussen van Beerschot Wilrijk geweest zijn. De groep aanvallers vertrok volgens verschillende verklaringen aan een supporterscafé in de omgeving van het Bosuilstadion. Met verschillende auto’s werd naar het Gemeenteplein in Mortsel gereden. “Er was telefonisch contact geweest met de bussen”, zou een van de aangehouden hooligans woensdag tijdens zijn verhoor hebben verklaard.

Alles wijst er echter op dat de bus waarop de aanvallers het gemunt hadden – die met de harde kern van Beerschot Wilrijk – al weg was en dat ze bijgevolg de ‘verkeerde’ bus aanvielen.

De zes aangehouden verdachten verschijnen maandagnamiddag voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER