IN BEELD. 30 voertuigen betrokken bij zeven botsingen op E40

De E40 tussen Nevele en Drongen richting Brussel is vrijdag om iets voor 12.00 uur vrijgemaakt, nadat er eerder op de dag verschillende ongevallen gebeurden.

mtm, adm

De ongevallen gebeurden kort voor 9 uur en een half uur later stond in de richting van Gent en Brussel al meer dan tien kilometer file. “Echt stilstaand verkeer”, zei Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. “Ook in de andere richting (richting Oostende, nvdr.) ontstaat er al een fikse kijkfile, die rond half tien al drie kilometer bedroeg.”

Over een afstand van amper één kilometer gebeurden rond 9 uur in totaal zeven aanrijdingen - waaronder één kettingbotsing. In totaal waren er 30 personenwagens en 2 vrachtwagens betrokken. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

Bij de ongevallen raakten twee mensen gewond, luidt het bij de federale politie. Ze liepen geen levensbedreigende verwondingen op. Een MUG-helikopter kwam wel ter plaatse.

De snelweg was in de richting van Gent en Brussel tot 12 uur volledig afgesloten ter hoogte van Nevele. De ongevallen zijn volgens de federale politie vermoedelijk te wijten aan de zware regenval en de laaghangende zon op het moment van de feiten. “Het was er heel gevaarlijk rijden”, luidt het.

© nvp

© nvp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer