VLM Airlines neemt geschrapte verbinding tussen Antwerpen en London City over

VLM Airlines gaat de verbinding van Antwerpen naar London City eind oktober opnieuw opstarten. Daarmee komt er een opvolger voor de verbinding die CityJet net voordien stopzet. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst en wordt bevestigd door de luchtvaartmaatschappij.

Begin september raakte bekend dat CityJet de verbinding tussen Antwerpen en London City op 27 oktober stopzet. De luchthaven ging meteen op zoek naar een opvolger voor de historische verbinding, die al sinds 1993 bestond en eerst ook al door het Belgische VLM werd uitgevoerd.

De naam van VLM Airlines - nu een Sloveense maatschappij als opvolger van het vorig jaar failliet verklaarde Belgische VLM - deed de afgelopen dagen opnieuw de ronde en het gerucht wordt nu bevestigd. VLM neemt op 30 oktober de verbinding opnieuw op, dus enkele dagen na de stopzetting door CityJet. Opnieuw zouden de gekende Fokker 50-toestellen worden ingezet. Op weekdagen zullen er drie tot vier vluchten worden ingelegd, op zondag twee. De vluchten zullen worden uitgevoerd door een Belgische bemanning.

VLM zal gebruik maken van haar Sloveense vliegvergunning. Op de Belgische vliegvergunning is het nog steeds wachten.

De verbinding tussen Antwerpen en London City lijkt ook bevestigd te worden door een Duitse maatschappij Hanh Air. De bedrijfswebsite toont de verbinding van VLM tussen Antwerpen en London City ook, evenals een verbinding tussen Antwerpen en het Zwitserse Zürich.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER