Direct naar artikelinhoud
Media

Netflix verhoogt ook prijzen in België

Netflix verhoogt ook prijzen in België
Beeld EPA

Wie een abonnement op Netflix heeft, zal daar binnenkort wat meer voor moeten betalen. Netflix zegt de prijzen te verhogen omdat het steeds meer eigen films en series aanbiedt.

Wie nu een abonnement heeft waarmee je in HD op twee schermen kijkt, zal daar vanaf december 10,99 euro voor moeten betalen. Nu is dat 9,99 euro. Het duurste abonnement - op vier schermen kijken in HD en Ultra HD - gaat met twee euro omhoog tot 13,99 euro per maand. Aan het goedkoopste abonnement, waarmee je op één scherm in SD kijkt, raakt Netflix niet: die abonnees blijven 7,99 euro betalen.

Volgens Netflix is de prijsverhoging nodig omdat het steeds meer geld investeert in eigen series en films. In 2017 alleen al trekt het tv-platform daar zes miljard dollar voor uit, wat nu al goed is voor meer dan duizend uur originele content. Daarnaast zegt Netflix het geld ook nodig te hebben om te innoveren met nieuwe toepassingen, zoals bijvoorbeeld het kunnen downloaden van series, en voor "een algemene verbetering van de totale Netflix-ervaring, waardoor leden nog sneller geweldige content vinden om te kijken".

De beurzen reageerden alvast positief op de prijsstijging: bij de sluiting van de beurs in New York noteerde het aandeel ruim vijf procent hoger. Of de Netflix-kijker even positief zal reageren blijft nog afwachten. Al zal de prijsstijging voor velen wellicht minder hard aankomen: de duurste abonnementen worden vaak gedeeld door meerdere personen of gezinnen omdat je toch op meerdere schermen tegelijk kan kijken.