Zes gewonden bij zwaar ongeval op A12

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bij een ongeval tussen twee voertuigen op de Koningin Astridlaan (A12) in Puurs zijn zaterdagnamiddag zes gewonden gevallen. In beide richtingen waren twee rijstroken versperd.

kvro

Het ongeval gebeurde rond 17 uur op de A12 in de richting van Brussel. Een Renault met alleen de bestuurder aan boord botste op volle snelheid achter op een Mercedes met vijf inzittenden. “Het aanrijdende voertuig werd weggeslingerd, en werd via de vangrail richting middenberm gekatapulteerd”, vertelt luitenant Jan Anné van post Puurs van Hulpverleningszone Rivierenland.

“Daar raakte hij een verlichtingspaal, die door de impact met fundering en al uit de grond werd getrokken. De paal lag uiteindelijk dwars op de middenberm, en verstoorde daardoor ook het verkeer in beide rijrichtingen.”

De bestuurder van de Renault geraakte met behulp van een passant uit zijn voertuig, maar werd onder begeleiding van een MUG-team overgebracht naar het ziekenhuis. Uiterlijk vertoonde het slachtoffer geen zware kwetsuren, maar hij geraakte wel het bewustzijn kwijt.

“De vijf inzittenden van de andere wagen geraakten lichtgewond en gingen ter controle naar het ziekenhuis”, gaat Anné voort. “Tijdens de interventie werden in beide rijrichtingen rijstroken afgesloten. In de richting van Brussel werd het verkeer via de pechstrook geleid, in de richting van Antwerpen bleef een rijstrook vrij. De hinder bleef relatief beperkt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen