© REUTERS

thumbnail: null

BUITENLAND. Mertens loodst Napoli naar zege, Real wint nipt van opponent Standard

Chelsea zet zijn perfecte start verder. Na een sterke eerste helft won het makkelijk met 3-0 van Burnley. Ook Kevin Mirallas en Romelu Lukaku konden juichen. In Italië was Dries Mertens in goede doen. Scoren deed hij niet, maar hij loodste Napoli wel naar een 4-2 zege tegen AC Milan.

rahe, vtvn

ENGELAND. Hazard schiet Chelsea naar de winst tegen Burnley, Kabasele onderuit

Chelsea is uitstekend aan het seizoen begonnen met een 9 op 9. Tegen het Burnley van

Steven Defour

haalden

The Blues

het makkelijk met 3-0.

Eden Hazard

was opnieuw in goede doen. De Rode Duivel zorgde al na negen minuten voor de 1-0 met

. Met de bal aan de voet ging hij op zijn man, zocht naar zijn rechter en deponeerde de bal in de verste hoek. Burnley kwam er niet aan te pas en Chelsea was baas. Vijf minuten voor rust verdubbelde Willian de score. Hij verraste doelman Heaton met een hard, laag en gekruist schot. In de slotfase van de partij zette Victor Moses de eindstand op het bord.

Courtois speelde de hele wedstrijd, Hazard werd na 80 minuten gewisseld voor Pedro. Michy Batshuayi kwam op hetzelfde moment Diego Costa aflossen.

© REUTERS

Christian Benteke stond bij Crystal Palace een eerste keer in de basis. Thuis tegen Bournemouth kwamen The Eagles al snel op achterstand, na een doelpunt van King. Op het kwartier kon Cabaye gelijkstellen vanop de stip, maar de Fransman miste. De bezoekers leken met de zege te gaan lopen, maar in de absolute slotfase maakte Dann alsnog gelijk. Benteke speelde de hele partij en pakte geel.

Voor

Christian Kabasele

werd het een eerste basisplaats om snel te vergeten. Tegen een ontketend Arsenal stond Watford halfweg al 3-0 in het krijt. Santi Cazorla, Alexis Sanchez en Mesut Ozil waren de schutters van dienst. Na de rust kon Watford wel meespelen, al had Kabasele daar geen groot aandeel in. Hij werd zeven minuten na rust naar de kant gehaald. Pereyra, overgekomen van Juventus en aan de rust ingevallen, zorgde in minuut 57 voor de 1-3.

© REUTERS

Everton zet zijn goede start verder. The Toffees, met Romelu Lukaku en Kevin Mirallas in de basis, haalden het met het kleinste verschil van Stoke City. Leighton Baines zette zich na de rust achter een strafschop. Shay Given duwde die tegen de paal, maar zag het leer via zijn lichaam alsnog in doel verdwijnen. Bij de bezoekers zat de jong Belg Julien Ngoy op de bank. Lukaku speelde de volledige partij, Mirallas werd 20 minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Leicester City lijkt het goede spoor te hebben teruggevonden. Na twee aarzelende wedstrijden zette het (vooral in de eerste helft) een sterke prestatie neer. The Foxes domineerden tegen Swansea. Op het halfuur zette Jamie Vardy, wie anders, de dominantie om in een voorsprong. Kort na de rust verdubbelde Wes Morgan die voorsprong. Riyad Mahrez kreeg de kans om de wedstrijd helemaal op slot te doen, maar faalde vanop de stip. Leroy Fer bracht in de slotfase de spanning terug, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Swansea niet. De landskampioen zag doelman Kasper Schmeichel nog uitvallen.

In het duel tussen Southampton en Sunderland was het lang wachten op een doelpunt. The Black Cats kregen tien minuten voor tijd een strafschop, die werd omgezet door Jermaine Defoe. Dat bleek niet voldoende voor de winst, want een paar minuten later stelde Jay Rodriguez alweer gelijk na een blunder van Sunderland-doelman Pickford. Bij de bezoekers, die gelinkt worden aan Joe Hart, speelde Adnan Januzaj de volledige wedstrijd.

Manchester United heeft zaterdag op de derde speeldag van de Premier League een late 0-1 overwinning geboekt bij promovendus Hull City. Invaller Marcus Rashford bezorgde de Mancunians in de blessuretijd de zege. Marouane Fellaini speelde de hele partij en pakte na 23 minuten een gele kaart.

Manchester United en het verrassende Hull City leken op weg naar een doelpuntenloos gelijkspel, tot Marcus Rashord, twee minuten in blessuretijd alsnog de zege schonk. Manchester United blijft co-leider in de Premier League met het maximum van de punten.

Eerder op de dag speelden Tottenham en Liverpool 1-1 gelijk. James Milner opende de score vanop de stip, maar Danny Rose maakte na de rust gelijk. Het uitgebreide verslag kan u hier lezen.

In de tweede klasse verloor Ritchie De Laet zijn eerste wedstrijd met Aston Villa. Op bezoek bij Bristol City gingen The Villains met 3-1 de boot in. Al na vijf minuten kwamen De Laet en co op voorsprong na een goal van Grealish, maar konden die voorsprong niet vasthouden. Abrajaù (59’), Bryan (61’) en Tomlin (81’) bezorgden de thuisploeg de drie punten. De Laet kreeg van trainer Roberto Di Matteo meteen een basisplaats en werd gewisseld na 70 minuten.

Denis Odoi won met Fulham in de absolute slotfase met 0-1 bij Blackburn. Cairney verloste de troepen van coach Jokanovic pas drie minuten in blessuretijd. Odoi stond de hele wedstrijd tussen de lijnen. De net van Racing Genk overgekomen Neeskens Kebano mocht ook starten en werd in de toegevoegde tijd gewisseld. Fulham blijft door de zege tweede in de Championship.

Newcastle United, met Matz Sels de hele partij tussen de palen, boekte een 2-0 zege tegen Brighton. Kapitein Lascelles (15’) en Shelvey (63’) zorgden voor de doelpunten in het St. James Park. Newcastle klimt door de zege naar een gedeelde derde plaats in de rangschikking.

ITALIË.Lukaku kan Juve geen punten afsnoepen, Mertens wint met Napoli

Jordan Lukaku heeft met Lazio zaterdag op de tweede speeldag van de Serie A een 0-1 nederlaag geleden tegen Juventus. Het enige doelpunt van de partij kwam van Khedira. Lukaku startte in de basis, speelde goeden werd na 63 minuten naar de kant gehaald.

Met een gekruist schot in de 66e minuut besliste Sami Khedira de topper in het Stadio Olimpico in het voordeel van de bezoekers. Naast Lukaku stonden bij Lazio ook kapitein Lucas Biglia (ex-Anderlecht) en invaller Sergej Milinkovic-Savic (ex-Racing Genk) op het veld.

Scoren deed hij niet, maar Dries Mertens was wel een bepalende figuur bij Napoli in de 4-2 zege van Napoli tegen AC Milan. De bedrijvige Rode Duivel zag topaankoop Arkadiusz Milik twee keer scoren, de eerste in de rebound na een schot van Mertens op de paal. Napoli op rozen, maar Milan sloeg terug. Via Suso en Niang kwamen de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen.

Gelukkig voor de thuisploeg was daar opnieuw Mertens om het verschil te forceren, Callejon profiteerde van het werk van onze landgenoot en Napoli stond weer op voorsprong. In de slotfase maakte Romagnoli nog een ongelukkig eigen doelpunt. Mertens werd in de 77e minuut onder luid applaus naar de kant gehaald voor Insigne. Milan eindigde de partij met negen man, na rood voor Kucka en Niang.

DUITSLAND. Casteels wint met Wolfsburg

© EPA

VfL Wolfsburg heeft zaterdag op de eerste speeldag van de Bundesliga een 0-2 zege geboekt op het veld van Augsburg. Koen Casteels, de nieuwe nummer één bij die Wölfe, stond de hele partij tussen de palen. Wolfsburg kwam na 35 minuten op voorsprong na een pegel van de van Stuttgart overgekomen Didavi. Thuisploeg Augsburg probeerde nadien nog wel de bakens te verzetten, maar onder meer Alfred Finnbogasson (ex-Lokeren) slaagde er niet in Casteels te kloppen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd verdubbelde de Zwitserse linksachter Ricardo Rodriguez de bezoekende voorsprong met een vrijschop.

Borussia Dortmund is eveneens foutloos aan het seizoen begonnen. Tegen Mainz, tegenstander van Anderlecht in de Europa League, zorgde Aubameyang voor een dubbele voorsprong. De aansluitingstreffer van Muto in de blessuretijd viel te laat.

Schalke 04 ging pijnlijk onderuit bij Eintracht Frankfurt. Meier zorgde vroeg voor de voorsprong en kon die na de rust verdubbelen vanop de stip, maar faalde. Frankfurt moest de laatste tien minuten met z’n tienen spelen, na rood voor Hector. Schalke kon echter niet profiteren.

Hamburg raakte thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ingolstadt. Wood zette de thuisploeg op het halfuur op voorsprong, maar Hinterseer zorgde tien minuten voor affluiten voor de gelijkmaker.

Keulen won in eigen huis makkelijk van Darmstadt, met een doelpunt voor en na de rust. Risse en Modeste zorgden voor de 2-0 zege.

Borussia Mönchengladbach heeft op de openingsspeeldag van de Bundesliga Bayer Leverkusen opzijgezet met 2-1.

Thorgan Hazard

mocht na 84 minuten invallen en zette nauwelijks een minuut later met een knap steekpasje Lars Stindl op weg naar de winning goal. Eerder hadden ook Hahn (45+1., 1-0) en Pohjanpalo (79., 1-1) al gescoord.

SPANJE. Bakkali onderuit met Valencia, Real juicht en Atlético wint weer niet

Valencia leed op de tweede speeldag van de Primera Division zijn tweede nederlaag van het seizoen. Op verplaatsing bij het nietige Eibar verloor Valencia met 1-0. Leon zag zijn strafschop na 62 minuten in eerste instantie gestopt worden door Valencia-doelman Mathew Ryan (ex-Club Brugge), maar kon de rebound alsnog makkelijk binnenleggen. Zakaria Bakkali mocht invallen na 77 minuten bij de bezoekers.

Real Madrid had het niet onder de markt tegen Celta de Vigo. De Madrilenen klommen pas na een uur op voorsprong, via Alvaro Morata. Celta was niet van slag en zeven minuten later zorgde Orellana voor de gelijkmaker. Een doelpunt van Toni Kroos tien minuten voor tijd zorgde alsnog voor een zege van de Koninklijke, die met een zes op zes aan het seizoen beginnen.

Real Sociedad won met 0-2 op bezoek bij Osasuna. Juanmi zorgde in de blessuretijd van de eerste helft voor de openingstreffer , een owngoal van Garcia zorgde voor de eindstand.

Atlético Madrid is er ook op de tweede speeldag van de Primera Division niet in geslaagd te winnen. Los Rojiblancos, met Yannick Carrasco als invaller , geraakten niet voorbij promovendus Leganes. Na 90 minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord. Ook vorige week liet Atlético punten liggen tegen een neo-eersteklasser.

FRANKRIJK. Lyon klimt twee keer op voorsprong, maar verliest

Lyon heeft een zure nederlaag geleden op het veld van Dijon. Tolisso en Lacazette zorgden twee keer voor de voorsprong, maar Sammaritano en Tavares wisten telkens uit. Na de rust zorgden Bahamboula en Lees Melou zorgden voor de 4-2 zege.

Zenit pakt de volle buit, Lombaerts opnieuw niet in actie

Axel Witsel heeft zaterdag met Zenit Sint-Petersburg op de vijfde speeldag van de Russische Premier League een eenvoudige 3-0 overwinning geboekt tegen Amkar Perm. Witsel stond bij de thuisploeg negentig minuten tussen de lijnen, Nicolas Lombaerts kwam (opnieuw) niet van de reservebank en speelde nog geen enkele minuut in de eerste vijf competitiewedstrijden van Zenit.

Uitblinker bij Zenit was de nieuwe Braziliaan Giuliano, deze zomer overgekomen van Gremio. Hij stond zaterdag voor de eerste keer aan de aftrap, maar zette de manschappen van coach Lucescu nog voor de pauze op een dubbele voorsprong. Linksachter Domenico Criscito deed in de 89e minuut de boeken voor Perm helemaal toe. Door de zege springt Zenit (9 punten) over Amkar Perm (8 punten) naar de derde plaats.

NEDERLAND. Geen winnaar in Belgenduel, Feyenoord haalt uit

Willem II en Roda zijn op de vierde speeldag van de Eredivisie niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. Funso Ojo (Willem II) en Tom Van Hyfte (Roda) speelden beiden de volle 90 minuten. Voor Roda is het al de derde puntendeling in vier wedstrijden.

Feyenoord haalde uit tegen stadsgenoot Excelsior. Elbers zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar oudgediende Dirk Kuyt zorgde met twee doelpunten voor de ommekeer. Berghuis en Toornstra diepten verder uit tot 4-1. Bij Excelsior speelde doelman Tom Muyters de hele wedstrijd.

Heerenveen won in eigen huis met het kleinste verschil van PEC Zwolle, met Stefano Marzo 86 minuten tussen de lijnen. Larsson zorgde vijf minuten na de rust voor de enige treffer. Bij PEC bleef doelman Kevin Begois op de bank.

Twente won simpel met 3-1 van Sparta Rotterdam. Hakim Ziyech, in verband gebracht met Ajax, was de gevierde man met twee doelpunten. Yeboah nam de derde goal voor zijn rekening. Bij Sparta zorgde Loris Brogno voor de eerredder met een strafschopdoelpunt en speelde Ryan Sanusi de hele wedstrijd.