© rr/tom palmaers

Politie zoekt getuigen: man mogelijk vermoord en gedumpt in grensstreek

Ruim vier maanden na zijn verdwijning is de 53-jarige Ronald Vandereycken uit Genk nog altijd niet gevonden. Omdat de speurders er rekening mee houden dat de Limburger vermoord werd en zijn lichaam mogelijk gedumpt werd in Nederland, lanceren ze nu een nieuw opsporingsbericht.

mtm

De 53-jarige Ronald Vandereycken werd op zaterdag 3 juni voor het laatst gezien rond 12.45 uur in het centrum van Genk, ter hoogte van apotheek De Voorzorg. Daar was hij methadon gaan ophalen voor zijn heroïneverslaving.

Zijn lichtgrijze Peugeot 207 (nummerplaat 1-PKB-557) werd na zijn bezoek aan de apotheek nog gezien en ook het signaal van zijn gsm werd door de zendmast in de omgeving van het Sint-Barbaraziekenhuis opgepikt. De wagen werd op zondag 4 juni in verdachte omstandigheden nog gezien in de Louis Paul Boonstraat in Gellik, in de omgeving van de Kompveldstraat en de Wijerdijk in Lanaken. Zo’n drie weken later werd de wagen uit het Albertkanaal gehaald, in de buurt van de brug aan de Kompveldstraat. Vandereycken werd echter niet aangetroffen.

Intussen vonden er al twee grote zoekacties plaats, onder meer in bossen in Lanaken en Eigenbilzen. Er zijn aanwijzingen dat de 53-jarige Genkenaar, die enkele jaren geleden nog in de gevangenis heeft gezeten, op een gewelddadige manier om het leven is gebracht.

Eind juni werd de 53-jarige Marc C. uit Bilzen opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning. De onderzoekers houden er rekening mee dat het lichaam van Vandereycken mogelijk in Nederland gedumpt of begraven werd.

Vandaar dat ze nu een nieuwe oproep lanceren, specifiek gericht aan de bevolking van de grensstreek, Belgisch en Nederlands Limburg. Meer bepaald aan de mensen uit de omgeving van Maastricht.

“Heeft u de verdachte Marc C. of de grijze Peugeot 207 in juni gezien in de ruime omgeving van het kanaal in Maastricht, aarzel dan niet contact op te nemen met de politie”, luidt het. “Ook als u andere nuttige informatie hebt met betrekking tot deze zaak, willen de speurders dat graag weten. Discretie wordt verzekerd.”

Wie tips heeft, kan die melden via opsporingen@police.belgium.euof telefonisch via het gratis nummer 0800/30.300 (België) of 0032/2.55.444.88 (Nederland).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER