1 / 3
thumbnail: null

JUPILER PRO LEAGUE. Westerlo verliest opnieuw, ook zorgen voor Waasland-Beveren

In aanloop naar de allereerste “Super Sunday” van het seizoen was er alvast geen gebrek aan doelpunten op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League. De wedstrijden van zaterdag waren vooral belangrijk voor de ploegen uit de onderste regionen. Rode lantaarn Westerlo ging opnieuw onderuit tegen KV Mechelen en ook Waasland-Beveren kampt met zorgen na een pijnlijke start in Oostende. STVV verloor voor eigen volk van KV Kortrijk en eerder deed Lokeren een gouden zaak door te winnen van Moeskroen.

vml

Rode lantaarn Westerlo kwam tegen KV Mechelen op voorsprong via een heel bedrijvige Ganvoula. Aan de overkant trapte Verdier op de lat maar het was enkel uitstel voor de gelijkmaker want een minuutje later kon Croizet een voorzet van Schouterden binnenglijden. De tweede helft was van een minder niveau. Mechelen was de betere ploeg maar het was wachten tot de 83ste minuut eer Rits de 1-2 scoorde.

De rode kaart van Koubemba na 15 minuten was het eerste hoogtepunt van STVV-KV Kortrijk maar die deed geen goed aan de partij. STVV kroop immers achteruit maar pas op het einde van de eerste helft kon Kortrijk toch dreigen. Kage zag zijn doelpunt onterecht afgekeurd worden maar Mercier zorgde alsnog voor de 0-1 ruststand. Na amper vijf minuten in de tweede helft verdubbelde Kagé de score voor KVK maar meteen scoorde De Petter de aansluitingstreffer. Met tien man zette de thuisploeg nog alles op alles maar dat leverde geen gelijkmaker meer op.

Oostende - Waasland-Beveren werd pas om 20u30 afgetrapt. De bezoekers kwamen al op achterstand in de derde minuut toen doelman Goblet uitkwam op een diepe bal maar de bal tegen ploegmaat Camacho knalde, waarna het leer in eigen doel belandde. Musona dikte aan tot 2-0 en de tot overmaat van ramp werden de bezoekers nog voor rust gereduceerd tot tien na een terechte rode kaart voor Seck. Gelukkig voor de wedstrijd moest KVO even later eveneens met tien verder na het tweede geel voor Jonckheere. De tweede helft leek een maat voor niets te worden, tot de bezoekers in de 85e minuut alsnog wisten te scoren via Jans. Oostende maakte het zichzelf zo toch nog even moeilijk maar verder dan 2-1 kwamen de bezoekers niet meer.

Eerder vandaag won Lokeren voor eigen volk van Moeskroen met 2-1 en door die tweede zege van het seizoen kropen de Waaslanders wat weg uit de gevarenzone. Lokeren was de betere ploeg tegen de Henegouwers maar had om te scoren wel de hulp nodig van Essikal, die voor Moeskroen debuteerde met een knappe goal... in eigen doel. Coelho zorgde na rust voor een geruststellende voorsprong, verder dan de eerredder van Markovic kwamen de bezoekers niet meer.

Vrijdag al won Charleroi van Eupen met 3-2. Willems en Pollet (2) bezorgden de Carolo’s nog voor rust een ruime voorsprong, maar de bezoekers maakten er met één doelpunt net voor en één net na de rust toch een wedstrijd van. Charleroi pakte zo voorlopig de leiding in de Jupiler Pro League.

Zondag staat de eerste “Super Sunday” van het prille seizoen gepland. Landskampioen Club Brugge ontvangt dan om 14u30 bekerwinnaar Standard, Anderlecht krijgt om 18u het bezoek van AA Gent en om 20u wacht Genk een lastige opgave met de komst van Zulte Waregem.