© Instagram/ Elise Raquel

Moeder post dappere foto van zichzelf uren na bevalling

Elise Raquel postte slechts enkele uren na haar bevalling een foto van zichzelf op Instagram waarop haar bolle buik nog steeds zichtbaar is. De trotse moeder liet zichzelf in haar 'ruwste en meest kwetsbare staat' zien om het lichaam in alle glorie te vieren. Zo werpt ze een blik op de ware realiteit van hoe een lichaam er na de bevalling echt aan toe is.

VVA

Modellen pronken enkele dagen na hun zwangerschap op sociale media maar al te graag met hun opvallend platte buik, maar bij de meeste vrouwen verdwijnen die zwangerschapskilo's niet zomaar als sneeuw voor de zon. Dat besefte ook Elise Raquel, die zelf behoorlijk werd overrompeld door het aanzicht van haar bolle buik vlak na de zwangerschap. Als reactie liet ze zich slechts enkele uren na haar bevalling fotograferen en deelde ze die foto op haar pagina op Instagram.

Zo hoopte ze de mythe te doorbreken dat elke vrouw vlak na de bevalling op magische wijze er meteen weer slank uitziet en wilde ze het vrouwelijk lichaam in al zijn glorie laten zien. "Het is vreemd om naar beneden te kijken en nog steeds die bolle buik te zien, nadat je je baby in je armen hebt gehouden, zelfs nadat je dit al drie keer hebt gedaan", benadrukt Elise in het bijschrift bij haar foto. "Het is zeker niet gemakkelijk om naar huis te vertrekken en nog steeds je zwangerschapskledij aan te moeten trekken. Na de geboorte van mijn eerste kindje dacht ik dan ook dat mijn lichaam vanzelf terug de oude zou worden. Iedereen stelde me steeds opnieuw gerust dat ik mijn zwangerschapskilo's in geen tijd zou kwijtspelen. Maar dat gebeurde niet."

"Met elke zwangerschap kwam ik extra kilo's bij, verschenen er extra zwangerschapsstriemen. Na elke geboorte stopte ik mijn lijf angstvallig voor mezelf en anderen weg, want wie wilde dat nu zien. Het heeft me drie zwangerschappen gekost om te beseffen dat ik niets te verbergen had. Ik ben trots op wat mijn lichaam gepresteerd en opgeofferd heeft. Ik ben dankbaar dat mijn lichaam in staat is om kinderen te dragen en op de wereld te zetten. Ik schaam me niet voor mijn lichaam. En dat zou jij ook niet hoeven te doen. Laat ons onze lichamen na de zwangerschap vieren, in al hun glorie. Het vrouwelijk lichaam is ongelooflijk en ik ben enorm trots op wat het mijne gerealiseerd heeft."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer