Direct naar artikelinhoud
Muziek

'Dark Side of the Moon' van Pink Floyd beste album ooit bij lezers Classic Rock Magazine

De albumhoes van 'Dark Side of the Moon'.Beeld RV

Het uit 1973 daterend album The Dark Side of the Moon van de Britse rockgroep Pink Floyd is het beste ooit. Dat vinden althans de lezers van Classic Rock Magazine. Led Zeppelin anderzijds staat drie keer in de top tien.

De volgers van Classic Rock op Facebook en Twitter konden in augustus uit een shortlist van 200 het beste album kiezen dat ooit is uitgebracht.

Na The Dark Side of the Moon van Pink Floyd (dat ook zijn Wish You Were Here op vijf ziet) staat Led Zeppelin IV op twee en Led Zeppelin II op drie. Het debuutalbum van de hardrockband staat op tien.

In de top tien vertoeven The Beatles twee keer. Op vier met Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band en op acht met Abbey Road. Voor zover men AC/DC Australisch kan noemen is deze band samen met Guns N' Roses de enige niet-Britse in de top tien. AC/DC is goed voor de plaatsen zeven en negen met respectievelijk Black in Black en Highway to Hell. Het debuutalbum Appetite for Destruction van Axl Rose en co staat op nummer zes.

Deelnemers aan de poll konden ook een eigen keuze toevoegen. De meest populaire toevoegingen waren Animals van Pink Floyd en Close to the Edge van Yes. Bij de vrouwen sloop bijvoorbeeld Carole King met Tapestry de favoriete lijst binnen, al waren ook binnen groepsverband dames als Patti Smith, Grace Slick en Janis Joplin van de partij.