Direct naar artikelinhoud

Schade in zuiden en oosten van Limburg na hevig onweer

Omgewaaide boom op de wagen in Kinrooi.

Het onweer heeft gisteravond in het zuiden en het oosten van Limburg voor wat schade gezorgd. Door de hevige windstoten zakten enkele feesttenten in elkaar, werden bomen uitgerukt en raakten daken beschadigd. Een huis is vernield nadat de bliksem erop insloeg. De 100-centrale in Hasselt ontving gisterenavond laat ongeveer 150 oproepen.

In Tongeren werd het festival Tongpop op het Pliniuspark ontruimd nadat een tent was ingestort. Twee bezoekers liepen lichte verwondingen op. In Beverst bij Bilzen waaiden twee kleine tenten om tijdens de kermisfeesten. De bezoekers waren toen al tijdig geëvacueerd naar de naburige sporthal. In Maaseik werd het Maze-festival ook stilgelegd toen een tent beschadigd werd.  

In Kessenich bij Kinrooi kwam een gezin van drie er met de grootste schrik van hun leven vanaf toen een dikke eik door het geweld van de wind omvergeblazen werd en op het dak van hun geparkeerde wagen viel. Het gezin wilde net vertrekken bij een frituur. De brandweer moest het drietal uit het voertuig bevrijden. Ze werden voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht.

Een straat verder, in de Fabrieksstraat, sloeg de bliksem in op het dak van een vrijstaand huis. Dat dak ging in de vlammen op. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar. Nog een straat verder, in de Meierstraat rukte de wind een dak van een nieuwbouw. Dat kwam in de voortuin terecht. Niemand raakte gewond. De brandweerkorpsen waren tot vroeg in de ochtend in de weer om de schade te herstellen.

Luxemburg
Door de hevige onweders moest ook in de provincie Luxemburg de brandweer herhaaldelijk tussenkomen, voornamelijk voor het opruimen van takken en omgevallen bomen op de weg.

In Musson werd het dak van een landbouwloods weggeblazen, aldus de brandweer van Aubange. De brandweer van Bertrix kreeg een vijftiental oproepen voor omgevallen bomen en takken op de weg. Ook de brandweer van Marche, Aubange en Neufchâteau kreeg soortgelijke oproepen.

De brandweer kwam ter plekke bij het festival Tongpop in Tongeren.
Schade in zuiden en oosten van Limburg na hevig onweer
Schade in zuiden en oosten van Limburg na hevig onweer