Festivals geëvacueerd door hevig onweer in Limburg

Hevige onweders met felle regen en windstoten trokken zaterdagavond over Limburg. Daarom werd onder meer het evenement Tongpop op het Pliniuspark in Tongeren stopgezet.

lbo

Op het festival waaiden een kleine tent en omheiningen om. Twee bezoekers zijn lichtgewond geraakt.Iedereen werd geëvacueerd en de bezoekers konden binnen schuilen.

Ook in Beverst (Bilzen) zijn twee kleine tenten omgewaaid, maar op dat moment was iedereen al geëvacueerd. Nadat het zwaarste onweer was overgetrokken, werd het festival verder gezet.

In Maaseik raakte een tent beschadigd door de hevige wind en het onweer, maar het terrein werd niet geëvacueerd.

In Kinrooi raakten drie mensen lichtgewond nadat een boom op hun auto viel na een stevige windstoot. De brandweer moest hen bevrijden.

Vooral het zuiden en het oosten van de provincie kreeg te maken met het stormweer.

Onweer in Nederland

In de provincie Luik moest de brandweer zaterdagavond door de zware onweersbuien een dertigtal keer uitrukken. Door de hevige onweders moest ook in de provincie Luxemburg de brandweer herhaaldelijk tussenkomen, voornamelijk voor het opruimen van takken en omgevallen bomen op de weg.In Musson werd het dak van een landbouwloods weggeblazen, aldus de brandweer van Aubange. De brandweer van Bertrix kreeg een vijftiental oproepen voor omgevallen bomen en takken op de weg. Ook de brandweer van Marche, Aubange en Neufchâteau kreeg soortgelijke oproepen.

En ook bij onze noorderburen heeft het stevig geonweerd. In Nederland moesten meerdere evenementen worden afgelast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen