Direct naar artikelinhoud

Trump zaait verwarring met tweet over Noord-Korea

De Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un.Beeld afp

Donald Trump heeft weer eens in raadselen gesproken. Amerikanen vragen zich af wat hun president bedoelt met zijn Twitter-opmerking over Noord-Korea: "Sorry, maar er is maar één ding dat werkt..."

Zaterdagmiddag stuurde de Amerikaanse president twee tweets de wereld in over de nucleaire onderhandelingen met Noord-Korea: "Eerdere presidenten en hun regeringen hebben 25 jaar lang gepraat met Noord-Korea, overeenkomsten gesloten en grote hoeveelheden geld betaald... Heeft niet gewerkt." Volgens de president werden "overeenkomsten geschonden nog voordat de inkt ervan was opgedroogd en werden de Amerikaanse onderhandelaars voor schut gezet".

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Trump maakte niet duidelijk wat "het enige" is dat werkt tegen Noord-Korea, ook niet toen verslaggevers later om uitleg vroegen. Eerder deze week was hij ook al raadselachtig. De president zei tegen journalisten dat er een stilte voor de storm was. Toen die vroegen waar die storm uit zou bestaan, antwoordde Trump: "Daar komen jullie wel achter."

Politieke analisten vermoedden dat het misschien om de positie van één van zijn ministers ging, minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson. Anderzijds lijkt Trump hier toch te referen aan een mogelijke oorlog.