Antwerpse rechtbank buigt zich vanaf maandag over 22 jaar oude moordzaak

© google street view

De correctionele rechtbank van Antwerpen buigt zich maandag over een 22 jaar oude moord in een café in de Antwerpse stationsbuurt. Beklaagde Goran C. kon pas jaren later aan de feiten worden gelinkt via een vingerafdruk op een bierflesje. Hij ontkent iedere betrokkenheid.

De feiten speelden zich op 18 april 1995 af in café Italia 90 aan de Breydelstraat in Antwerpen. Slachtoffer Zoran Cokrev (24) kreeg het aan de stok met een andere klant. Die haalde een vuurwapen boven en schoot de twintiger in de hals en de buik. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis.

De schutter had intussen de benen genomen. Zijn flesje bier stond nog op de toog en daarop werd een vingerafdruk aangetroffen. Die leverde pas jaren later een match op met Goran C., waarna de Serviër internationaal geseind werd.

Hij liep in 2010 tegen de lamp, toen hij op een trein in Hongarije gecontroleerd werd. Goran C. belandde in de gevangenis van Antwerpen, maar ontkende dat hij het slachtoffer had doodgeschoten. Hij mocht na een half jaar voorhechtenis de gevangenis verlaten, mits betaling van een borgsom van 25.000 euro.

Maandag start zijn proces.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen