Amerikaanse vicepresident stapt weg van NFL wedstrijd na protest tijdens volkslied

Vice-president Mike Pence en zijn vrouw tijdens het nationale volkslied voorafgaand aan de NFL-wedstrijd tussen de Indiana Colts en San Francisco 49-ers. © REUTERS

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence heeft zondag tijdens een American Football-wedstrijd (NFL) het stadion verlaten omdat verschillende spelers knielden tijdens het volkslied. Volgens president Donald Trump deed Pence dat op zijn vraag.

‘Ik vroeg Mike Pence om het stadion te verlaten als er spelers zouden knielen en geen respect tonen voor ons land’, twitterde Trump. ‘Ik ben trots op hem en the second lady Karen.’

Pence zat samen met zijn vrouw in de tribune voor de wedstrijd tussen de Indianapolis Colts en de San Francisco 49ers.

Verschillende lokale media vinden het geen toeval dat Pence uitgerekend de wedstrijd tussen de Colts en de 49ers bijwoonde en vroegtijdig verliet. ‘De 49ers zijn de enige ploeg die tot nu toe altijd een speler gehad heeft die knielde tijdens het volkslied sinds Colin Kaepernick de eerste was die het deed tijdens de voorbereiding op het seizoen 2016′, schreef Gregg Doyle in de Indianapolis Star. ‘Kaepernick speelde trouwens voor de 49ers’, voegde de sportjournalist eraan toe.

Ook de journalisten die in het zog van Pence reizen, waren reeds op voorhand op de hoogte gebracht van de vicepresidents vroegtijdig vertrek . ‘Een staflid bracht de pool op de hoogte dat de vicepresident de match vroegtijdig zou verlaten, al was niet duidelijk hoeveel vroeger’, twittert Vaughn Hillyard van NBC.

Lees ook: Amerikaanse sportwereld en politiek komen tot confrontatie

Partner Content