Moeizaam verkeer naar Antwerpen na verschillende ongevallen

© tdk

Na een erg zware ochtendspits op de E313, krijgt nu ook de A12 richting Antwerpen het zwaar te verduren. en vrachtwagen is er net voor de Rupeltunnel tegen de zijwand terechtgekomen. De lading van de vrachtwagen - een hoogtewerker - kwam op de weg terecht.

jdb, doro

De trucker raakte lichtgewond. Door het incident is wel de Rupeltunnel richting Antwerpen volledig afgesloten. De brandweer ruimt momenteel de brokstukken van de klap op. De takelwerken zijn ook volop aan de gang. Bovendien kwam er brandstof terecht op het wegdek waardoor er al meer dan een uur opkuiswerken aan de gang zijn in de Rupeltunnel.

Het verkeer wordt bovengronds omgeleid. De politie raadt aan om via de E19 naar Brussel te rijden.

Meer dan twee uur aanschuiven

Eerder maandagochtend kreeg ook de E313 al de nodige portie verkeersellende te verwerken. Daar kwam het iets voor zes uur tot twee aanrijdingen waarbij drie vrachtwagens en één bestelwagen betrokken waren. Er zou één gewonde zijn gevallen. De hinder was enorm: rond 6.50 uur was het al tweeënhalf uur aanschuiven op de E313 richting Antwerpen.

Drie rijstroken bleven lange tijd versperd, maar het verkeer kon voorbij via de busstrook. Twee vrachtwagens en de bestelwagen moesten getakeld worden. De weg is intussen vrijgemaakt.

In Borgerhout geraakten dan weer twee rijstroken versperd na een ongeval tussen een vrachtwagen en een personenwagen. De auto lag gekanteld op de weg en de bestuurder raakte gewond. In Deurne was één rijstrook versperd na een kop-staartaanrijding.

© BFM

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen