© Jack & Jones

Mannen: deze kledingtrend wil je heel de winter dragen

Dit seizoen mag de mannenmode een stuk stoerder en gaan we back to the roots. Geruite hemden, bottines en grofgebreide truien staan niet alleen über mannelijk en comfortabel, ze zijn weer helemaal on trend!

cityfashion

Houthakkers anno 2017

Haal je innerlijke houthakker gerust boven, want geruite hemden zijn een must dit seizoen! Net zoals een dikke grof gebreide trui, stevige parka of jeansvest met wollen kraag. Warm en een stuk stoerder dan thermisch ondergoed, niet?

De natuur roept

Mee zijn met de ‘into the wild’-trend? Een stoere broek mag niet ontbreken. Een donkere jeans, zwarte rechte broek, een exemplaar in een aardetint of (voor diegenen die de modetrends een stapje voor willen zijn) een velours broek past perfect bij deze winterse trend.

Stoer in de stad 

Deze trend draait om comfort, dus kies voor het juiste schoeisel. Een paar stoere boots leent zich perfect voor deze mannelijke look. Hoe stoerder, hoe beter! Wel opletten: je Zwitserse wandelschoenen met stalen tip zijn een no-go voor deze trend. Hou het stijlvol!

Mannen: zo draag je sneakers op het werk

© Floris van Bommel

Ondanks hun casual imago zijn sneakers perfect te stylen voor op de werkvloer. Stijlvol en comfortabel? Zo draag je sneakers op het werk!

Combineer met work proof items

Een sneaker staat voor comfort en een casual vibe. Combineer je sneakers met een geklede broek, een zwarte (geen blauwe) jeans of chino om je look wat minder sportief te maken. Een hemd met opgerolde mouwen, hét stuk voor op de werkvloer, staat in mooi contrast tot een casual sneaker. Kortom, geef je sneakers een upgrade met chique items!

Kies het juiste type sneaker

Niet elke sneaker is even geschikt voor die belangrijke meeting met je baas. Echte 'sportschoenen' of witte sneakers passen niet op de werkvloer. Kies voor een geklede sneaker uit leer of stof. Een neutrale kleur als bruin, zwart of grijs staat even stijlvol als een klassieke kostuumschoen.

Tip: zorg dat je sneakers kraaknet zijn. Niemand straalt professionalisme uit met vuile sneakers…

Zo draag je je riem op de juiste manier

© Jack & Jones

Een riem enkel een handig gebruiksvoorwerp? Think again. Een riem kan je outfit een stuk stijlvoller maken in een handomdraai. Zo draag je je riem op de juiste manier!

De riem zélf

Je riem stijlvol dragen? Dat begint bij… inderdaad, de juiste riem kiezen. Let erop dat je gesp aan de linkerkant zit, anders heb je iets te gretig op de vrouwenafdeling geshopt. De gemiddelde riem heeft vijf gaatjes die een belangrijke maat-indicatie kunnen geven. Basseer je bij het passen op het middelte gaatje. Wanneer je je riem op dit gaatje vastpint, zou de flap van je riem door de eerste lus van je broek moeten passen.Lukt dit niet? Dan is je riem te groot of te klein.

Tip: een te grote riem kun je meestal nog op maat laten maken bij de schoenmaker of in de winkel waar je de riem koopt.

Je riem als onderdeel van je outfit

Je riem mag gerust dienst doen als blikvanger van je outfit. Probeer toch een bepaalde compositie in je achterhoofd te houden. Match je riem met de kleur van je schoenen en de rest van je outfit. Cognac accessoires bij een blauw pak bijvoorbeeld! Niet alleen de kleur, ook het materiaal van je riem is belangrijk. Een stoffen riem staat veel sportiever dan een glad exemplaar uit leer, dus houd je riem in dezelfde stijl als die van je outfit.

Laten zien of niet?

Bekijk (en behandel!) je riem als een duurzaam accessoire. Een casual of nette look met een hemd? Dan mag je riem gerust wat buitenlucht zien. Ook als je een (baggy) jeans draagt gecombineerd met een T-shirt mag je gerust je stoere riem tonen. Toch zijn er situaties dat je riem beter bedekt blijft onder je trui. Te simpele riemen die geen meerwaarde geven aan je outfit hoef je echt niet te tonen. Om nog maar te zwijgen over lichtjes versleten exemplaren... .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer