© HBVL

Dakwerker (33) sterft na val: “We gaan hem enorm missen”

In Beverst is zaterdagochtend dakwerker Jo Tondeur overleden na een ongelukkige val. Hij voerde renovatiewerken uit op een dak. Een urgentieteam trachtte de man nog te reanimeren maar voor de 33-jarige Jo - afkomstig uit Maaseik en papa van drie zoontjes - kwam alle hulp te laat. De verslagenheid bij familie en vrienden is groot.

Johnny Geurts

“Jo en zijn compagnon hadden enkele maanden geleden het hele dak van het appartement vernieuwd. Nu gingen ze nog enkele isolatiepanelen aanbrengen om ook het voorste gedeelte van het dak af te werken”, vertelt Raf, eigenaar van het woonblok. Tijdens die werken maakte dakwerker Jo Tondeur zaterdagochtend een ongelukkige val. “Tegen 10 uur hoorde ik plots een slag. Dan hoorde ik wat lawaai en iemand heel hard ‘Jo’ roepen. Ik keek naar buiten en zag de dakwerker op de grond liggen. Een automobilist die hem had zien vallen, is meteen gestopt. Ik heb dan zelf enkele handdoeken bij elkaar gepakt en ben naar hem gelopen. Ondertussen werden de hulpdiensten verwittigd”, vertelt Lore (24) die op de bovenverdieping van het huis woont. De toegesnelde ambulanciers en het MUG-team trachtten de man nog lange tijd tevergeefs te reanimeren.

Lieve broer

Jo was afkomstig uit Maaseik maar woonde met zijn huidige levenspartner Chloë al een hele tijd in Bilzen. Jo was papa van drie zonen: Tristan (13), Leander (9) en Charlie (9 maanden). Bij de familie van Jo is de verslagenheid groot. “Het is allemaal nog heel onwerkelijk. Woensdag hebben we nog samen gesport en donderdag kwam hij even binnengesprongen om goedendag te zeggen. Het was een ontzettend lieve broer. We missen hem heel erg”, vertelt zijn geëmotioneerde zus Elke.

Afscheid

“Zijn gezinnetje was alles voor hem”, vertelt coach Stephen Detrez van Fitclub G.R.I.N.D 24 uit Stokkem. “Ze kwamen geregeld samen sporten. Bij ons is het nieuws zaterdag na de les heel hard aangekomen. Jo was sinds een half jaar bij onze fitclub en werd vrij snel een heel gedreven fitcoach. Samen gingen we ook naar concerten en namen we deel aan obstakelruns. Jo had een gouden hart. Door zijn doorzettingsvermogen en juiste instelling, was hij al snel uitgegroeid tot een voorbeeld voor iedereen en geliefd bij al de 150 leden. We gaan hem enorm missen.”

Op donderdag 12 oktober om 19 uur is er een avondwake in de Sint-Martinuskerk in Kinrooi. De afscheidsplechtigheid vindt plaats op vrijdag 13 oktober om 10.30 uur in crematorium Weerterland in Weert.

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer