© Belga

Dramatisch ongeval: jongetje (7) sterft door slag van graafmachine papa

Een jongetje van 7 uit Bertrix, in Luxemburg, is gestorven na een dramatisch ongeval. Toen zijn papa in de tuin aan het werk was met een kleine graafmachine, kreeg de jongen een slag van de bak tegen het hoofd. Het kind was op slag dood. Het hele dorp is in shock.

GeTs

Donderdag in de late namiddag stierf de 7-jarige Kalvin Pierard na een dramatisch ongeval. Het gebeurde thuis bij zijn vader in de tuin, die in het Luxemburgse Orgeo woont. De vader was met een kleine graafmachine een pad aan het aanleggen. Kalvin was samen met zijn broertje aan het spelen in een hoekje naast het huis.

De jongetjes liepen langs achter naar hun vader toe. Kalvin liep tussen de muur van het huis en de graafmachine toen de vader een bocht maakte met de bak. Hij had het jongetje niet gezien en raakte hem tegen het hoofd.

"Ik heb mijn zoon vermoord"

De vader had niet onmiddellijk door wat er gebeurde. Toen de grote broer van Kalvin begon te schreeuwen omdat zijn broertje hevig bloedde, besefte de vader welk drama zich had afgespeeld. Hij was in shock en kon niet begrijpen wat er gebeurd was.

"Hij bleef maar roepen: 'Ik heb mijn zoon vermoord'", vertelt een getuige aan Sudpresse. De hulpdiensten konden niets meer doen voor het jongetje. Hij overleed ter plaatse. "Ze probeerden hem nog te reanimeren, maar beseften al snel dat het te laat was."

De politie kwam ter plaatse, maar stelde al snel vast dat het om een dramatisch ongeval ging. "Een sociaal assistent zal de familie bijstaan."

Kalvin had naast zijn grote broer nog een zus. Het verlies van het jongetje laat heel het dorp verweesd achter, maar ook in Bertrix, waar zijn mama woont, is iedereen in shock. De papa woonde al een tijdje in Orgeo, waar de familie erg geliefd is.

"De vader kwam hier wonen na de scheiding. Het is vreselijk", zegt een buurvrouw. "Door zo'n drama is een hele familie verwoest. Hoe overleef je zoeits? Het enige wat we nu kunnen doen, is de familie zo goed mogelijk ondersteunen. Dat gaat ze nodig hebben", aldus de buurvrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer