© Photo News

Herstellende Alejandro Valverde past in 2018 voor Ronde van Frankrijk als het van hem afhangt

Alejandro Valverde staat volgend jaar niet aan de start van de Ronde van Frankrijk. De Spaanse veteraan verklaarde aan de Spaanse krant El Pais dat hij zich wil concentreren op de Ardennen-klassiekers, Giro, Vuelta en het wereldkampioenschap in het Oostenrijkse Innsbruck. “Voor de Tour hebben we Quintana en Landa”, aldus Valverde.

gvdl

De 37-jarige Murciaan is zo goed als volledig hersteld van de gevolgen van de valpartij tijdens de proloog van de Tour de France, iets meer dan drie maand geleden. Valverde hield aan zijn schuiver een gebroken knieschijf over. Maar het zwaarste leed is geleden. “In die mate dat ik de ploegleiding vroeg om me te selecteren voor Milaan-Turijn. Ze hebben geweigerd.”

Valverde hervat de competitie vermoedelijk in de Tour Down Under (13-21 januari 2018, red). Over het verdere vervolg van 2018 is hij vrij duidelijk. “Met de komst van Landa en het blijven van Quintana is het duidelijk wie in de Tour zal worden uitgespeeld. Ik denk dat het voor mij beter is dat ik mij concentreer op de Ardennen-klassiekers, Giro en Vuelta. Ook het parcours van het wereldkampioenschap in Innsbruck spreekt mij enorm aan. Ik stond al zes keer op het podium maar was nog nooit wereldkampioen. Het is tijd om daar iets aan te doen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer