© Photo News

Topspits Aubameyang mist WK "door fruitsapje", Schotten wijzen naar "genetische achterstand"

Gabon is uitgeschakeld voor het WK voetbal en dus zullen we superster Pierre-Emerick Aubameyang niet in actie zien in Rusland. De spits van Borussia Dortmund wees daarvoor met een beschuldigende vinger naar... een fruitsapje.

vml

Marokko won zaterdagavond dankzij een hattrick van Khalid Boutaib met 3-0 van Gabon en blijft zo in de running voor een WK-ticket. De Noord-Afrikanen springen over Ivoorkust (8 punten) naar de leiding in groep C met 9 punten. De laatste groepswedstrijd op 6 november is een ontmoeting tussen Ivoorkust en Marokko, Marc Wilmots en zijn team hebben dan wel het thuisvoordeel.

Gabon verloor dus de wedstrijd van de laatste kans en is uitgeschakeld. Aubameyang wees met een beschuldigende vinger naar een fruitsapje: “Ongelofelijk: op de dag van de wedstrijd had de helft van de ploeg en de staf buikpijn... Dat verdomde fruitsap deze ochtend”, tweette hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hij kreeg echter meteen lik op stuk van de Marokkaanse kapitein: “Het was niet het fruitsap, het was de thee!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Schotse bondscoach wijt uitschakeling aan “te kleine Schotten”

Schotland speelde zondag dan weer 2-2 gelijk op het veld van Slovenië en zag zo eveneens de laatste hoop op kwalificatie voor het WK in Rusland vervliegen. Na afloop had de Schotse bondscoach Gordon Strachan een opvallende verklaring voor het Schotse falen. “Genetisch gezien lopen we achter”, verraste Strachan. Op een ernstige toon suggereerde hij “grote Schotse mannen en vrouwen bij elkaar te brengen en te kijken wat er dan kan gebeuren”.

De laatste Schotse kwalificatie voor een WK dateerde al van 1998 en ook volgend jaar in Rusland zullen de fanatieke blauwhemden en hun supporters moeten thuisblijven. De Schotten eindigden in groep F derde na grote rivaal Engeland en met evenveel punten als Slovakije. De Slovaken hadden echter een beter doelsaldo.“Niemand kan me wijsmaken dat zij (Slovenië, nvdr) technisch beter waren”, stak bondscoach Strachan na afloop van de partij in Slovenië fors van wal. “Maar in fysiek opzicht hadden we een probleem. We moesten daardoor voor iedere bal harder werken. De jongens hebben alles gegeven, maar het was helaas net niet genoeg.”“In deze campagne waren we na Spanje het land met de kleinste spelers”, vervolgde Strachan, die overigens zelf einde contract is. “Genetisch gezien liggen we achter. Ook met het team van zondag konden we niet op tegen de kracht en lengte bij spelhervattingen. We kunnen misschien lange mannen en vrouwen bij elkaar brengen en dan kijken wat er mogelijk is... Het is namelijk een ernstig probleem voor ons.”De 60-jarige Strachan, als speler succesvol met Aberdeen, Manchester United en Leeds, is sinds 2013 bondscoach van Schotland. Voordien was hij actief bij Coventry City, Southampton, Celtic en Middlesbrough.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer