Jagende vos haarfijn gefilmd in Gentse Bourgoyen

Natuurwaarnemer Paul Simoens is er vrijdag in de Bourgoyen, een natuurgebied in de rand van Gent, in geslaagd om de passage van een jagende vos haarfijn op beeld vast te leggen.

Bert Staes

Het is niet uitzonderlijk dat vossen opduiken in het Gentse. Maar de dieren laten zich niet zo vaak uitgebreid zien. Gentenaar Paul Simoens slaagde er op vrijdag 6 oktober wel in om een vos op camera te krijgen in de Bourgoyen.

"Het is een waarneming die dateert van 9.30 uur vrijdagochtend, tussen twee regenbuien door", zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt. Zijn de beelden echt? "Natuurlijk. Het is effectief genomen vanuit de kijkhut in de Bourgoyen. Een groepje waarnemers had daar post gevat."

Het is niet meer uitzonderlijk dat vossen opduiken in Gent. "We weten al langer dat vossen het goed doen in Vlaanderen en in de Bourgoyen voorkomen", zegt Moeremans. "Maar ze jagen doorgaans in de late schemering en 's nachts. Dat je dat zo overdag kan zien, is best wel bijzonder. Het dier heeft onze waarnemers in kwestie niet gezien. Vandaar dat hij de beelden van zo dichtbij gemaakt heeft."

In de Bourgoyen zitten overigens nog heel wat andere bewoners:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen