Deze asociale chauffeur in Hoboken maakt iedereen kwaad, maar politie kan niets doen

Onbegrijpelijk, asociaal, ronduit lomp zelfs. Dat mag gezegd van de chauffeur van deze blauwe Renault die zijn auto dwars over twee gehandicaptenparkeerplaatsen aan de Albert Heijn van Hoboken achterliet. Toch kon hij niet beboet worden. “Op een privéparking geldt de wegcode niet”, zegt de federale politie.

tg

Deze wel erg tactloze chauffeur zette kwaad bloed op de Facebookpagina van PolCon - PolitieControles. De foto, die werd genomen op de parking van supermarkt Albert Heijn in Hoboken, toont een bestuurder die dwars geparkeerd staat over twee plaatsen voorbehouden aan bestuurders met een handicap. Volgens de bestuurder die de foto nam en deelde met de Facebookpagina PolCon, had de wagen in kwestie zelfs geen kaart voor bestuurders met een handicap voor de ruit liggen.

Toch werd de asociale chauffeur niet beboet. “Kan ook niet. Op een privéparking geldt de wegcode niet. Ook niet wanneer je een aanrijding hebt. Dan draait iedereen voor zijn eigen schade op. Tenzij je tegen een geparkeerde auto rijdt”, zegt de politie nog.

Om een overtreding te begaan en een boete te kunnen uitschrijven op de openbare weg, moet er naast de blauwe aanduiding op de grond, ook een blauw verkeersbord staan dat duidelijk aangeeft dat de plaats voorbehouden is voor mensen met een handicap.

Volgens staatssecretaris voor Personen met een Handicap Zuhal Demir (N-VA) krijgen elk jaar ongeveer 30.000 chauffeurs in ons land een boete van 110 euro omdat ze onterecht een parkeerplaats voor personen met een handicap innemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER