© BKA

Politie verspreidt uitzonderlijk beelden van misbruikt meisje: dader is al jaar onvindbaar

De politie van Duitsland heeft maandag alarm geslagen. Al een jaar duiken er op het Darknet filmpjes op van een klein meisje dat misbruikt wordt, maar van de dader is voorlopig nog geen enkel spoor. Nu hebben speurders beelden verspreid van het jonge slachtoffer. Een zeer uitzonderlijke actie, in de hoop dat iemand haar zal herkennen. Ze vrezen namelijk dat ze nog steeds onder zijn controle is.

nadb

“De laatste keer dat we beelden van een slachtoffer aan het grote publiek getoond hebben, dateert van 2007”, zegt procureur-generaal Georg Ungefuk. “Meestal vinden we zelf genoeg aanwijzingen, maar dat is deze keer anders. De dader gaat gestructureerd en zeer voorzichtig te werk. Hij laat geen sporen na.”

Op het Darknet - een anoniem deel van het internet - zijn al meerdere filmpjes opgedoken waarin te zien is hoe het meisje misbruikt wordt. De speurders schatten dat ze vier of vijf jaar oud is.

© BKA

En de tijd dringt. Want de pedofiel gooit opvallend snel nieuwe beelden online. “Normaal duurt het een half jaar vooraleer daders een tweede filmpje maken. Ze willen eerst kijken hoe het internet reageert. Maar hier gaat het veel sneller. Er zijn tussen oktober 2016 en juli 2017 negen video’s gemaakt. We hebben geen andere keuze dan de foto’s van het kind openbaar te maken.”

De politie vermoedt dat het misbruik ergens in Duitsland plaatsvindt. Wie tips heeft, kan hier terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER