© Shutterstock

Pasta afgieten zal nooit meer hetzelfde zijn met deze hack

Het afgieten van pasta is nu niet bepaald het moeilijkste trucje in de keuken, maar blijkbaar bestaat er een methode voor die nog makkelijker is. Het enige wat je daarbij moet doen, is het vergiet net iets anders gebruiken.

flb

Normaal gaat het redelijk simpel: je kookt de pasta, plaatst het vergiet boven de gootsteen en giet vervolgens de pasta af in het vergiet om die erna eventueel weer in de kookpot te doen. Alleen bestaat er blijkbaar een hack die enkele stappen overslaat. Het trucje, dat door All Def Digital werd gedeeld op Facebook, kon meteen op heel wat respons rekenen en werd ondertussen al duizenden keren gedeeld.

Het gaat als volgt: kook de pasta zoals je dat normaal zou doen, maar in plaats van die af te gieten in het vergiet plaats je het vergiet als een soort deksel op de pot en giet je dan pas het water af. Je hoeft nu niet meer opnieuw de pasta in de pot te doen want die blijft er gewoon in zitten. Alleen één opmerking: dit is het handigst als je een vergiet hebt dat perfect in de pot past. Het leven is net weer iets makkelijker geworden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer