Restauratie zaal Harmonie begin november van start: historisch gebouw wordt vanaf 2020 districtshuis

Begin november starten de grondige restauratie- en aanpassingswerken aan zaal Harmonie in het Harmoniepark. Vanaf 2020 krijgt het historische gebouw een nieuwe functie als districtshuis van Antwerpen.

doro

Het 170 jaar oude gebouw Harmonie wordt gerestaureerd naar het ontwerp van het gerenommeerde Rotterdamse architectenbureau Atelier Kempe Thill. Het nieuwe ontwerp respecteert het oorspronkelijke plan van het gebouw.

Zaal Harmonie moet weer de uitstraling van weleer krijgen: het stucwerk van interieur en gevels wordt hersteld en waar nodig gereconstrueerd. De bestaande gevels krijgen opnieuw monumentaal houten schrijnwerk en de daken de originele dakbedekking. Ook de oranjerie en conciërgewoning worden gerestaureerd. Daarnaast worden deze gebouwen ook uitgerust met alle nodige technieken voor een toekomstgerichte dienstverlening.

Districtshuis

Vanaf 2020 krijgt de Harmonie een nieuwe functie als districtshuis van Antwerpen. De centrale ruimte van de grote zaal zal niet alleen dienst doen als loketzaal maar er zullen ook publieke evenementen kunnen plaatsvinden zoals een receptie of voorstelling. De overige administratieve functies (onder meer werkplekken en personeelsrefter) krijgen een plaats in de naastliggende ruimten.

De vroegere conciërgewoning aan de Mozartstraat biedt ruimte voor de kantoren van de districtsschepenen en vergaderzalen. De oranjerie wordt geïntegreerd in de werking van zaal Harmonie als districtshuis van Antwerpen en zal herbestemd worden voor het houden van raadzittingen en voor de mogelijkheid van gebruik als horeca.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER