‘De Madammen’ strijken morgen neer in Bilzen Mysteries

De Radio 2-Madammen ruilen morgen hun vertrouwde studio in voor een uitstap naar Bilzen Mysteries. Tussen 10.00 en 12.00 uur laten Anja, Britt en Cathérine zich onderdompelen in de unieke sfeer die er hangt rondom de Landcommanderij van Alden Biesen.

mal

Burgemeester Frieda Brepoels komt in de uitzending vertellen wat ‘Bilzen Mysteries’ juist is en hoe je zelf de actieve wandelfilm kan beleven. Gids en historicus Stefan Licyops legt uit hoe de omgeving verwerkt is in de Bilzen Mysteries-attractie, gevolgd door een getuigenis van Anja Daems,die het avondspektakel een paar weken geleden bijwoonde.

Tijdens het 2de radio-uur komt Ridder Philippe de Wouters d’Oplinter langs. Hij is de kleinzoon van ‘de Heer van Biesen’ en komt meer vertellen over z’n grootvader, maar ook over wat hij van het Bilzen Mysteries verhaal vindt en hoe acteur Jan Decleir zichzelf hierin overtroffen heeft.

Tot slot komen Robert Moors en Ludo Nulens, twee brandweermannen op rust, vertellen over de legendarische brand in 1971. Een brand die zij mee geblust hebben en die ook aan bod komt tijdens Bilzen Mysteries. Je hoort De Madammen morgen woensdag, tussen 10.00 en 12.00 uur op Radio 2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer