Video | Nieuws

‘Asielzoeker heeft vaak niet leren zwemmen’ (video)

Afgelopen vrijdag is in recreatiedomein Blaarmeersen in Gent een Afghaanse jongen van twaalf verdronken. “Het is misschien niet zo toevallig dat er net een Afghaanse jongen slachtoffer was”, zegt professor Bewegingswetenschappen Kristine De Martelaer van de VUB.

Uit cijfers blijkt dat kinderen met een migratie-achtergrond vaker verdrinken dan anderen, omdat zij vaak niet geleerd hebben goed te zwemmen. Bij ons zit zwemmen nog steeds in het verplichte lessenpak lichamelijke opvoeding. En dat is erg belangrijk volgens specialisten.

Afgelopen vrijdag is in recreatiedomein Blaarmeersen in Gent een Afghaanse jongen van twaalf verdronken. “Het is misschien niet zo toevallig dat er net een Afghaanse jongen slachtoffer was”, zegt professor Bewegingswetenschappen Kristine De Martelaer van de VUB. Uit cijfers blijkt dat kinderen met een migratie-achtergrond vaker verdrinken dan anderen, omdat zij vaak niet geleerd hebben goed te zwemmen. Bij ons zit zwemmen nog steeds in het verplichte lessenpak lichamelijke opvoeding. En dat is erg belangrijk volgens specialisten.

Partner Content