Twee gevallen van zinloos geweld in Leuven: jongen krijgt plots karatetrap in gezicht, leerlingen in elkaar geslagen

De Leuvense politie voert een onderzoek naar twee recente gevallen van agressie in de stad. Een jongeman kreeg vorige week in de Naamsestraat plots een karatetrap in het gezicht. Hij ligt nog altijd in het ziekenhuis. Gisteren werden twee leerlingen in elkaar geslagen op weg naar school.

atb,tg

Het eerste feit dateert van vorige week. “Een jongeman kreeg toen in de Naamsestraat een karatetrap in het gezicht. Hij is overrgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis”, zo bevestigt Marc Vranckx van de Leuvens politie.

“Mijn broer Roan studeert in Gent maar was met een vriend naar Leuven getrokken. Op weg naar het kot van die vriend waren ze aan het zingen toen ze een groepje jongeren passeerden. Die jongens of mannen vroegen waarom ze zongen en gaven de vriend van mijn broer een slag in het gezicht. Daarop probeerde Roan te bemiddelen, maar kreeg een karatetrap recht in het gezicht. Hij is achterover gevallen met zijn hoofd op de stoeprand en ligt sindsdien in het Heilig Hartziekenhuis. We weten zelf nog niet wanneer hij het ziekenhuis kan verlaten”, zegt Dries De Bruyn.

Er loopt een onderzoek naar de daders. Voorlopig is enkel bekend dat de man die de karatetrap uitdeelde mogelijk een grote blonde man was die zijn haar aan de zijkanten geschoren had.

De broer van Roan De Bruyn, het slachtoffer, lanceerde op Facebook een oproep naar getuigen. Hij looft zelfs een vergoeding uit.

Bij een tweede geval, dat dateert van maandag, werden twee leerlingen ’s ochtends op weg naar school zwaar aangepakt door een groepje jongeren. Dat gebeurde aan het station van Leuven.

Een van de jongeren zou net als de twee slachtoffers vorig jaar school hebben gelopen aan het VTI, de Vrije Technische School, in Leuven. Een van de slachtoffers kon hem aanwijzen in het fotoboek van vorig jaar waarin alle leerlingen van de school staan.

De moeder van een van de slachtoffers lanceerde een oproep op Facebook. “Mijn zoon en zijn vriend zijn aan het station in Leuven op een laffe manier door een groepje Tsjetsjenen in mekaar geslagen. Blijkbaar zou het om een wraakactie gaan op willekeurige leerlingen van het VTI Leuven omdat een van die gasten vorig jaar uit school gegooid werd. Dit zinloos geweld is al een tijdje bezig. Directie en politie zijn op de hoogte en hebben al actie ondernomen door politie in burger rond de school te zetten. Spijtig dat ouders en leerlingen niet geïnformeerd werden zodat de kinderen alerter zouden zijn. Het is geen pretje met je toegetakeld kind op spoed te zitten”, klinkt het.

De schooldirectie reageert kort: “Aan de twee ingangen van de school is altijd toezicht."

De politie gaat er niet vanuit dat de twee gevallen iets met elkaar te maken hebben. Er loopt een onderzoek naar de daders. Wie iets gezien heeft wordt gevraagd contact op te nemen met de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen