© Photo News

© BELGA

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Club Brugge zet blunder van Butelle pas in slotminuut recht

Landskampioen Club Brugge is op het nippertje ontsnapt aan een derde nederlaag in vijf competitiematchen. In de topper tegen Standard kon Bjorn Engels blauw-zwart pas in de 94ste minuut gelijkmaken. De zinderende topper eindigde op 2-2.

wic

Zowel Michel Preud’homme als Yannick Ferrera gooiden hun opstellingen stevig door elkaar voor de heruitgave van de Supercup. MPH hield na de nederlaag in Kortrijk grote kuis in zijn basiself: Dion Cools, Hans Vanaken en Abdoulay Diaby verdwenen uit de ploeg. Lior Refaelov en Boli Bolingoli waren dan weer geblesseerd. Daardoor kwamen Ricardo van Rhijn, Claudemir, Felipe Gedoz, Jelle Vossen en Wesley Moraes in de ploeg.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Club Brugge

Standard

Ferrera haalde Benito Raman uit de ploeg voor het jonge talent Ryan Mmaee (19), zette Junior Edmilson verrassend op de bank ten voordele van Jean-Luc Dompé en moest noodgedwongen ook nog een derde nieuwe naam in zijn basiself zetten. Jean-François Gillet viel in laatste instantie uit en Guillaume Hubert, de man die de interesse van Club Brugge geniet, nam plaats tussen de palen.

© Photo News

Standard op diefje op voorsprong

Het vertimmerde Club Brugge startte het best. Blauw-zwart duwde Standard achteruit en deelde enkele prikjes uit. Jelle Vossen zag een omhaal mislukken, een voorzet van de bedrijvige Gedoz kwam net niet genoeg in de loop van Wesley. De grote Braziliaan dwong enkele minuten later Hubert meteen ook tot een parade na een knap nummertje op de achterlijn. De eerste keer dat de Rouches de overkant haalden, was het echter meteen prijs. Weinig doortastend verdedigen van de Bruggelingen werd afgestraft door Mmaee, die zomaar Birama Touré mocht uitkiezen. De zomertransfer van Standard prikte eenvoudig binnen: 0-1.

Club Brugge reageerde aangeslagen en had wat tijd nodig om weer over te nemen, maar kwam voor rust toch nog dicht bij de gelijkmaker. Eerst kon Gedoz hard uithalen - Hubert hield de bal net uit het Luikse doel - de rebound werd vervolgens door Vossen over gejaagd. Even later keurde ref Bart Vertenten een doelpunt van Jelle Vossen, die een vrije trap in doel verlengde, terecht af voor positiebuitenspel van Claudemir. Dat was echter niet naar de zin van het thuispubliek én de thuisploeg, die massaal Vertenten op de korrel namen. Het leidde ertoe dat de landskampioen zich verloor in frustratie en vergat te voetballen. Toch kreeg de thuisploeg op slag van rust nog een grote kans op de verdiende gelijkmaker. Ruud Vormer werd vrijgespeeld in de zestien, de Cypriotische verdediger Konstantinos Laifis verijdelde het doelpunt met een ultieme tackle.

© BELGA

Gedoz met knappe goal voor Club

Wat voor de koffie niet lukte, lukte na rust echter wel voor Club. Al na dik vijf minuten nam Felipe Gedoz een hoge bal in de zestien al vallend op de volley. Perfect in de korte hoek, een vleugje magie van de Braziliaan die even later geblesseerd zou uitvallen. Zo is Club Brugge op enkele weken tijd met José Izquierdo, Lior Refaelov, Boli Bolingoli en Felipe Gedoz al vier (!) flankaanvallers kwijtgeraakt. Inmiddels versierde Standard wel de beste kansen. Jean-Luc Dompé werd alleen voor Butelle gezet, maar knalde pal op de lat. Even later ging de Franse goalie van Club Brugge aan het blunderen: hij volgde een bal richting de zijlijn, maar speelde die daar warempel kwijt aan Réginal Goreux. Gelukkig voor Club durfde de rechtsback van Standard niet te schieten en werd zijn voorzet simpel ontzet.

© Photo News

Butelle weer in de fout

Het was Club Brugge dat in het laatste kwartier het dichtst bij de zege kwam in een topper die heerlijk van de ene kant naar de andere ging. Jelle Vossen kopte eerst echter nipt naast en stuitte daarna de op de paal. Na een nieuw blundertje van Butelle leek Standard echter alsnog met de overwinning te gaan lopen. De keeper van Club Brugge gooide onoordeelkundig uit en de bal kwam razendsnel terug in zijn zestien. Daar mocht Edmilson zich zomaar tussen Laurens De Bock en Stefano Denswil doorworstelen en de bal in de verste hoek moffelen.

Blauw-zwart leek zich te mogen opmaken voor een derde nederlaag uit vijf competitiematchen, maar dat was buiten de waard gerekend. In blessuretijd ontsnapte eerst Laurens De Bock aan een tweede gele kaart. Standard kreeg echter geen overtreding mee en uit de daaropvolgende fase schilderde de pas ingevallen Anthony Limbombe het leer op de knikker van gelegenheidsspits Bjorn Engels: 2-2 na een dolle topper.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL