Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Henry reageert voor het eerst: "Vroeger bekeek ik Duivels als fan, nu kan ik hen helpen"

Thierry Henry heeft een eerste keer officieel gereageerd op zijn aanstelling als T3 van de Rode Duivels. De Fransman werd aan de tand gevoeld bij Sky Sports, waar hij analist is. Net voor de wedstrijd Manchester City - West Ham wilden ze bij Sky wel eens weten wat Henry vond van zijn aanstelling. "Vroeger bekeek ik de Rode Duivels als fan, maar nu ga ik ermee kunnen werken. Ik kan hen helpen, want ik weet wat hen te wachten staat", klonk het bij de ambitieuze Fransman.

jtp

"Het is een exiting challenge, ongetwijfeld", begon Thierry Henry in zijn sappig Engels. "We moeten de kwaliteiten van de Rode Duivels smeden naar een winnend team. Ik ben Roberto bijzonder dankbaar voor deze kans. Het klikt tussen ons omdat we dezelfde filosofie hebben, en ik kon gewoon geen nee zeggen tegen dit aanbod. Het Belgische team kan geschiedenis schrijven, maar we moeten er in geloven", denk Henry.

"Ik weet wat de jongens te wachten staat. Met Frankrijk hadden we vroeger ook een bijzonder sterk team, maar we wonnen niets. Dat is veranderd op het WK '98. We hadden een plan en een filosofie nodig, en dat gaan we nu ook de Rode Duivels bijbrengen. Vanavond komen we samen om onze gemakkelijke start tegen Spanje goed voor te bereiden", glimlachte Henry. "Tegen Spanje beginnen aan dit avontuur is geen cadeau, maar ook de eerste WK-wedstrijd tegen Cyprus wordt geen gemakkelijke opdracht. De Duivels begonnen niet goed aan de kwalificatie voor het EK, dus dat moet nu beter."

"Of deze job een opstapje is naar een full time job in de trainerswereld? We zullen zien. Nu ga ik vooral heel veel leren onder Roberto Martinez. Vroeger keek ik naar de Rode Duivels als fan, maar nu ga ik met die jongens werken. Ik kan hen helpen. Het moet nu gebeuren, want voor hetzelfde geld zijn we er de volgende keer niet bij. Je weet niet wat er morgen gebeurt", sloot Henry af.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer