Direct naar artikelinhoud
video

"Racistische opa": deze anti-Trump-freestyle van Eminem gaat viraal

Eminem is back. De rapper, die in het verleden al niet verlegen zat om wat confrontatie of controverse, heeft in een nieuwe video ongemeen hard uitgehaald naar Donald Trump. Hij noemde de president onder anderen "Donald the bitch" en "racistische opa".

'The Storm' werd uitgezonden tijdens de BET Hip Hop Awards, en het filmpje daarvan staat nu online. "Het is de stilte voor de storm", begon Eminem de vier minuten durende video waarin hij a capella het beleid van Trump met de grond gelijk maakte. "We zouden Obama beter wat erkenning geven, want wat er nu in het Witte Huis zit is een kamikaze die waarschijnlijk een nucleaire holocaust zal ontbinden."

De rapper, die wereldberoemd werd met hits als 'Stan' en 'My Name Is', beschuldigde de huidige Amerikaanse president ervan een verschrikkelijk slechte president te zijn. "Al deze verschrikkelijke tragedies en hij verveelt zich en zou liever een Twitter-storm veroorzaken." En ook: "Hij zegt dat hij onze belastingen wil verlagen, maar wie gaat er dan voor zijn extravagante reizen betalen?"

Racisme

Ook stak Eminem de Afro-Amerikaanse footballspelers, die al knielend tijdens het volkslied racisme aan de kaak wilden stellen, ook een hart onder de riem. Die hadden zich de woede van Trump op de hals gehaald, maar volgens Eminem had Trump wel wat beter te doen als president van de Verenigde Staten.

'We houden van ons leger, en we houden van ons land, maar we háten Trump'
Eminem

Voor zijn fans die ook Trump-aanhanger zijn, had Eminem nog een duidelijke boodschap: kies. "Voor elke fan van mij die hem steunt, trek ik een lijn in het zand: ofwel ben je voor, ofwel ben je tegen", rapte Eminem. "En als je niet kan kiezen en verscheurd bent over achter wie je moet staan, dan zal ik dit voor je doen", waarop hij zijn middelvinger uitsteekt met bijhorende verbale boodschap. "We houden van ons leger, en we houden van ons land, maar we háten Trump."

Campaign Trail

Het is niet de eerste keer dat Eminem kritiek geeft op Trump. Een jaar geleden zette hij al een nummer online, 'Campaign Trail'. Toen was de Republikein nog presidentskandidaat. 

Eminem.Beeld Screenshot BET Hip Hop Awards