OPROEP. Limburgse kotbaas bedriegt Leuvense studenten al twee jaar

Elektriciteitsnetbeheerder Eandis dient een klacht in tegen de beruchte kotenverhuurder Appeltans. Maandag kwam aan het licht dat die twee jaar illegaal elektriciteit heeft afgetapt in een van zijn vele gebouwen in Leuven.

Hannelore Smitz

Dinsdag om 9 uur zaten zo’n veertigtal studenten van het studentenkot in de Bogaardenstraat 97 plots zonder elektriciteit. Verlichting, frigo, computer, plots werkte niets meer. Na een sms’je aan hun huisbaas kwam er een standaard berichtje terug. Oorzaak zou zijn dat er veranderd werd van energieleverancier, en dat er woensdag weer elektriciteit zou zijn. Al snel werd duidelijk dat er veel meer aan de hand was.

Het bleek te gaan om een zware vorm van fraude. “De elektriciteit in het gebouw was in december 2015 afgesloten, omdat er geen betalingen meer waren gedaan door de eigenaar en de energieleverancier hem niet meer als klant wilde”, zegt woordvoerder Jean-Pierre Blomme van netbeheerder Eandis. De kotbaas tapte dus al 2 jaar illegaal elektriciteit af.

Huur jij zelf een kamer bij kotenverhuurder Appeltans of ken je een Limburger die dit doet? Laat het ons dan weten via hier@reageren.be en vermeld ook uw naam, adres en telefoonnummer. Alvast bedankt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer