© This Grandma Is Fun

Het is pompoentijd en dit is het populairste recept op het internet

Het populairste pompoengerecht dat op Pinterest terug te vinden is, is dat van een muffin. Ideaal om tijdens de herfst te verorberen want dat is hét seizoen bij uitstek van de pompoen. Ze zijn bovendien een dankbaar ingrediënt, want te gebruiken voor zowel hartige als zoete gerechten en laat het populairste recept nu net het beste van die twee werelden combineren.

flb

Pompoenen staan synoniem voor de herfst en als het wat kouder begint te worden, smaken gerechten met de vruchtgroente des te meer. En vooral één gerecht bij uitstek lijkt dan populair te zijn. Meer dan 13.000 mensen hebben namelijk al de 'Best Pumpkin Muffins Ever' van de blog This Grandma Is Fun vastgeprikt op Pinterest.

Het zijn zachte muffins die gekruid zijn met kaneel, kruidnagel en nootmuskaat en zo de smaak van de pompoen nog wat beter doen uitkomen. Je kunt ze zelf makkelijk maken met een cupcakeplaat en ze zijn bovendien geschikt als ontbijt en als snack. Zo maak je ze zelf:

Ingrediënten (voor 12 muffins):

500 gram pompoenhalve kop kokosolie2 eieren1 el volle melk1 3/4 kop bloem1/2 tl bakpoeder1 tl baksoda1/2 kop bruine suiker2 el kaneel1/4 el gemalen kruidnagel1 kop kristalsuiker1/4 el gemalen nootmuskaat1/2 el zout1 el vanille-extract

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer