© Vero Moda

Trend: zo draag je de fluffy jas

Op zoek naar een warme najaarsjas met hoge aaibaarheidsfactor? Meet the fluffy coat! Wij geven je alvast tips om deze supergezellige trend stijlvol te dragen.

cityfashion

Fluffy jas als eyecatcher

Een pluizige jas verdient een rustige outfit. Door je fluffy exemplaar te combineren met neutrale basics, zoals een jeans en coltrui bijvoorbeeld, focus je de aandacht enkel en alleen naar je jas. Opvallende stuks maken je outfit te druk en iets te veel ‘absolutely fabulous’.

Speel met volume

Een fluffy jas valt meestal iets groter uit dan een andere najaarsjas. Door het groot volume is het belangrijk dat je combineert met “strakkere” stukken. Een skinny jeans, basic truitje of aansluitende blouse neutraliseert het volume. Een langere (A-lijn) rok of jeans met brede pijpen is dus een minder goed idee. Tenzij je voor de 70’s-look gaat natuurlijk… .

Too much fluf? Kies voor pluizige details

Pluizige details zijn iets subtieler, maar zeker niet minder on-trend. Fluffy kraagjes, mouwen of kappen geven een aaibare touch aan je outfit. Bang van de teddybeer-look? Neutrale kleuren als camel, zwart, kaki of grijs valt iets makkelijker te combineren dan een zuurstokroze exemplaar.

Folklore saai? Zo draag jij deze trend!

© VILA

Capes, bloemenprint, veterboots…De folkloretrend is terug! Saai en tuttig? Met deze stylingtips ben je direct mee met de herfsttrend van het moment. Let’s get into folk!

Kies voor één folklorestuk

De folkloretrend wordt vaak (onterecht!) gezien als de “mode van de boerinnenbond”. Daarom kies je best voor één item met folklorevibes. Je volkse cape of tas met franjes zijn blikvangers op zich, dus combineer ze met basics.

Mix de materialen van je outfit

Door verschillende materialen in je outfit te verwerken lijkt het geheel minder “rechtstreeks van de paspop” te komen. Combineer je gebreide vest met een luchtig bloemenjurkje of draag je witte etnische blouse met een leatherlook broek voor een mooi contrast van stoffen.

Ga voor laagjes in verschillende stijlen

Die jurk met brede mouwen? Draag ze met een paar stoere boots! Die brave blouse? Die staat perfect bij een stoere jeans of classy blazer. Te veel folklore is geen goed idee, dus een sportieve of stoere invloed kan zeker geen kwaad.

Een zomerse outfit in de herfst? Dat doe je zo!

© Liu-Jo

Dilemma: je wilt nog geen afscheid nemen van je vrolijke, zomerse outfits, maar je wilt ook geen koude lijden? Met deze tips hoef je niet te kiezen: maak je klaar voor een tropische herfst!

Kies voor een bloemenprint

Niets dat meer zomer zegt dan een vrolijke bloemenprint. In combinatie met een donkere ondertoon zoals zwart, donkerblauw of dondergroen ben je helemaal autumn proof. Hetzelfde advies geldt voor de jas, broek of rok die je ermee combineert: kies voor een effen kleur in dezelfde toon én voor een simpel model. Zo leg je echt het accent op je bloemenprint zonder dat een theatraal kleurenpalet wordt.

Toon je benen

Te koud om met blote benen rond te lopen? Nog niet! Kies voor een stijlvolle knielaars. Die combineer je niet alleen moeiteloos met een jurkje of rokje met bloemenprint, ze houden je benen ook lekker warm! Toch nog te koud? Draag dan een paar korte nylonkousjes onder je sokken.

Zo combineer je cognac accessoires

© Michael Kors

Dé kleur met het ultieme najaarsgevoel? Cognac! Van tassen tot riemen, deze warme kleur straalt pure klasse uit. Zo combineer je cognac accessoires!

Topcombinatie met klassieke kleuren

Cognac of camel is een trendkleur die elk najaar terugkomt op de catwalk. We durven zelfs zeggen dat het een van de gemakkelijkste kleuren is om te combineren. Een klassevolle, klassieke look? Combineer je cognac accessoires met zwart, grijs of donkerblauw. Cognac kan je donkere outfit “breken” zonder dat je resoluut voor kleur moet kiezen. Zie je wel dat bruin en zwart samengaan?

Verrassend met prints

Op zoek naar een verrassender alternatief? Cognac staat even mooi met tinten als kaki, babyblauw en roomwit. Waarom niet combineren met een opvallende print? Cognac valt perfect te combineren met een streepjes- of luipaardprint. Toch je twijfels over je outfit? Jeans en cognac zijn altijd een topcombinatie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer