Ben Weyts: “Uitbaters Olmense Zoo spelen vermoorde onschuld: dat is ronduit grotesk”

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reageert misnoegd op de “vermoorde onschuld” van de uitbaters van de Olmense Zoo. Weyts trok de vergunning van de dierentuin in Balen in omdat het de regels rond dierentuin al jaren niet respecteert.

doro

“De uitbaters van de Olmense Zoo spelen nu de vermoorde onschuld. Dat is ronduit grotesk”, schrijft Weyts op Facebook. “Ik fris hun geheugen even op, bijvoorbeeld met deze foto’s (zie onderstaande foto’s, red.). Het laatste proces-verbaal uit het dikke dossier dateert van 4 oktober (een week geleden). Vorig jaar heb ik persoonlijk 2 brieven geschreven om te waarschuwen dat de erkenning ingetrokken zou worden als er geen structurele maatregelen genomen werden. Genoeg is genoeg.”

© Facebook

© Facebook

© Facebook

Weyts reageert zo op uitlatingen van de directie van de Olmense Zoo eerder op de dag. “We doen wat we kunnen”, zei Wim Verheyen aan VTM NIEUWS. “Ik ben fel geschrokken van het feit dat het zo plots komt.”

“Dierenwelzijn komt controles uitvoeren en er zijn punten waaraan we moeten werken. Ik denk dat elke dierentuin dat heeft, dus wij ook”, aldus Verheyen ook zei dat het net de goede kant opging met de zoo. “Als u beeldmateriaal ziet van tien jaar geleden, zal u merken dat er wel degelijk zaken veranderd zijn.”

De directie beslist later vandaag of ze in beroep gaan tegen de beslissing van Weyts.

Lees ook. Minister Weyts laat Olmense Zoo meteen sluiten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER