Dakwerkers blussen zelf bedrijfsbrandje en voorkomen zo veel erger

© bfr

Donderdagochtend ontstond er omstreeks 9 uur een brandje op het dak van de firma Sioen Industries in de Fabriekstraat in Ardooie. De dakwerkers die aan de slag waren in het bedrijf, voorkwamen dat de brand zich kon uitbreiden.

bfr

Sioen Industries is wereldmarktleider in gecoat technisch textiel en beschermkledij. Enkele dakwerkers waren aan de slag op het dak van het bedrijf toen brandbaar materiaal plotseling begon te branden. De dakwerkers gingen aanvankelijk zelf het vuur te lijf. “Die eerste bluspoging is heel belangrijk geweest. Wij kregen nadien het vuurtje zelf gemakkelijk onder controle”, aldus Toon Dumoulin van de hulpverleningszone Midwest.

© bfr

Doordat het brandje ontstond nabij een ventilatiekanaal kwam er ook rook binnen in het bedrijf. Daardoor werd het intern noodplan in werking gesteld. Een dertigtal medewerkers werd geëvacueerd. Het is niet de eerste keer dat de brandweer opgeroepen wordt voor een brand bij de firma Sioen Industries. In 1999 werd het bedrijf getroffen door een zwaardere brand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen