Duizenden Limburgers geflitst tijdens marathon

Om 06.00 uur donderdagochtend eindigde de achtste flitsmarathon in ons land. Ook in onze provincie deden de politiezones mee en dat bleef niet zonder resultaat. Er werden in 24 uur tijd 32.398 bestuurders gecontroleerd. 12%, of 3.767 personen werden beboet omwille van overdreven snelheid.

ppn | hvv

De politiezone Limburg Regio Hoofdstad controleerde 2.086 voertuigen door bemande snelheidscontroles en 211 hardrijders werden daarbij betrapt. Er werd ook een bestuurder betrapt op rijden onder invloed van drugs. Het rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. 84.960 voertuigen passeerden onbemande snelheidscontroles, 72 onder hen hielden zich niet aan de voorgeschreven snelheid. In totaal werden er 283 processen-verbaal opgesteld voor overdreven snelheid.

De politiezone CARMA voerde op tien verschillende locaties snelheidscontroles uit in Genk, As, Opglabbeek en Houthalen-Helchteren. In totaal werden daarbij 3.674 voertuigen gecontroleerd. 283 voertuigen, 8%, reden te snel.

Binnen de politiezone MAASLAND werd op zes locaties een snelheidscontrole uitgevoerd. In totaal werden 3581 voertuigen gecontroleerd, waarvan 757 passanten in overtreding waren. Dit is meer dan 20% van de gecontroleerde voertuigen.

Er werd in de zone Lanaken-Maasmechelen geflitst op zes locaties in Lanaken en Maasmechelen. In totaal werden 1918 voertuigen gecontroleerd waarvan 347 passanten (18%) in overtreding waren. Vier bestuurders werden geïntercepteerd door een motoragent en deze kregen een onmiddellijke inning te betalen via een betaalterminal.

De politie van Borgloon controleerde op tien plaatsen in totaal 3.468 bestuurders. Twaalf procent, 426 bestuurders precies, hield zich niet aan de opgelegde snelheidslimiet. De politie kon tijdens een snelheidscontrole ook een roekeloze bestuurder onderscheppen die onder invloed van verdovende middelen rondreed. Tijdens een latere controle werd er een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen in de wagen.

In Heusden-Zolder controleerde de politie op zeven plaatsen, 1.414 chauffeurs passeerden waarvan er 208 te snel reden (15%).

In politiezone Beringen - Ham -Tessenderlo werden acht bijkomende controles uitgevoerd. 227 van de 4.747 gecontroleerde chauffeurs reden te snel, dat is zo’n 5%.

Er vonden tien extra snelheidscontroles plaats in politiezone Trudo. Daarbij werden 2.754 wagens gecheckt en 316, of 11%, reed te snel.

Politiezone HANO controleerde op 14 plaatsen in totaal 3.970 bestuurders. 342, 9%, reed daarbij te snel. In de zone van politie Kempenland werden 3.605 extra controles uitgevoerd. 14%, of 488 bestuurders, reed te snel.

In Tongeren en Herstappe controleerde de politie op twee locaties in totaal 847 voertuigen. 54 personen werden beboet omwille van overdreven snelheid, dat is 6% van de gecontroleerde bestuurders. De politiezone van Voeren controleerde op zes plaatsen 334 bestuurders en betrapte daarbij 36 personen, 11%, op rijden met overdreven snelheid. Van de politiezone Lommel zijn er geen cijfers bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer