Lieven Samyn
Volledig scherm
© Lieven Samyn

Brandweerman redt eigen kinderen uit brandende woning

Een brandweerman van de zone Fluvia heeft donderdagavond zijn eigen drie kinderen uit hun brandende woning in Bissegem (Kortrijk) gered. Het was de echtgenote van de 38-jarige man die iets over negen brand in de inkomhal van de woning opmerkte.

  1. HET RAPPORT. Hoe deed Zuhal Demir (N-VA) het als minister? “Ze had beter wat minder zinloze oorlogjes uitgevochten”
    PREMIUM
    44

    HET RAPPORT. Hoe deed Zuhal Demir (N-VA) het als minister? “Ze had beter wat minder zinloze oorlogjes uitgevoch­ten”

    Werkelijk niets kende Zuhal Demir (N-VA) van de meeste van haar bevoegdheden toen ze door Bart De Wever tot minister van onder meer Omgeving, Energie en Toerisme werd gebombardeerd. Alleen Justitie vond ze interessant. Maar na die aanvankelijke teleurstelling greep Demir haar bevoegdheden wel vast. Als ze sprak – of riep – werd er geluisterd. De Limburgse wist zich als minister meer dan wie ook in de markt te zetten. Maar wat realiseerde ze? En merken we daar iets van op onze energiefactuur?
  2. “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen
    PREMIUM
    17

    “Er bestaat voor de burger geen product om ze te bestrijden”: de tijgermug rukt op in Vlaanderen. Dit kun je er wél tegen doen

    Al in vijftien Vlaamse gemeenten werden vorig jaar tijgermuggen gesignaleerd. De razendsnelle opmars van deze beestjes maakt wetenschappers ongerust, want het insect kan tropische ziekten verspreiden. Hoe gevaarlijk zijn ze? En wat kun je doen om jezelf te beschermen? We legden enkele belangrijke vragen voor aan entomoloog Isra Deblauwe en Valerie Weekers van het Departement Zorg. “Heel wat mensen reageren zeer heftig op een beet van de tijgermug.”