Uitgewezen asielzoeker vernielt opvanghuis

© jdv

© jdv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een uitgeprocedeerde Malinees heeft tijdens het weekend amok gemaakt in de buurt van het station van Zingem. Zaterdagochtend sloegen de stoppen van de man door en vernielde hij alle ramen van een opvanghuis waar hij lange tijd verbleef.

JOHN DE VLIEGER

Deze woning, waar hij lange tijd verbleef, ligt in de Stationswijk langs de Kruishoutemsesteenweg. Het OCMW betaalde de huur.

Voor de buurtbewoners Zingem is de maat vol. “De man is een losgeslagen projectiel en begint zelfs burgers te bedreigen en aan te vallen”, klinkt het. De Malinees ging eerder al in de clinch met de eigenaar van een bouwwerf in de buurt van het station. Dat gebeurde toen de man de uitgeprocedeerde Afrikaan betrapte in een ruimte in het nieuwbouwcomplex.

“Omdat iedereen zich met de dag onveiliger voelt en we onze kinderen niet meer alleen de straat durven opsturen, komen we naar buiten met dit verhaal”, zeggen buurtbewoners die liever anoniem blijven. “Het gedoe kost de maatschappij een pak geld. Zo is de politie al tientallen keren tussenbeide moeten komen. Er liepen al zo’n 90 klachten binnen tegen de man.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen